in

Efsanevi Editör Gardner Dozois Vefat Etti

40’tan fazla Hugo ve Nebula Ödülü kazanma başarısı gösteren efsanevi bilimkurgu ve fantazya editörü Gardner Dozois aramızdan ayrıldı.

Gardner Dozois
- Reklam -
- Reklam -

Gardner Dozois ismi ülkemizde çok fazla bilinmiyor olabilir. Ama kendisi fantastik ve bilimkurgu edebiyatının belki de gördüğü en büyük, en önemli editörlerinden biridir.

Kendisi 1984 yılından bu yana hem kurucusu olduğu The Year’s Best Science Fiction (Yılın En İyi Bilimkurguları) antolojileri hem de 1984-2004 yılları arasında editörlüğünü yaptığı Asimov’s Science Fiction dergisiyle tam 15 kez Hugo Ödülü’ne layık görülerek bu alanda tekrarlanması zor bir başarıya imza atmıştır.

Bunun yanı sıra başta G.R.R. Martin ile birlikte derlediği ve kimisi ülkemizde de basılan Aşk Ve Ölüm Şarkıları, Düzenbazlar, Eski Mars, Eski Venüs, Dangerous Women, Songs Of The Dying Earth gibi çalışmalarından bazılarıyla 44 Hugo, 42 Nebula, 32 Locus, 10 World Fantasy ve 18 Sturgeon Award ödülü kazanmıştır.

- Reklam -

1947 doğumlu Dozois, 27 Mayıs gecesi hayata gözlerini yumarak aramızdan ayrıldı.

- Reklam -

Toprağın bol olsun üstat…

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

fantazya kampı kapak

Fantazya Kampına Davetlisiniz!

olumsuzlerin tarihi ust

Wolfgang Hohlbein’ın “Ölümsüzlerin Tarihi” Romanı Raflarda