in ,

4,600 Yıllık “Eğik Piramit” Seneler Sonra Tekrar Ziyarete Açıldı

Mısır’ın başkenti Kahire yakınlarında bulunan “Eğik Piramit” yıllar sonra yeniden ziyarete açıldı.

Eğik Piramit
- Reklam -
- Reklam -

Mısır piramitlerinin gizemli dünyasını tamamen keşfetmeye insanın ömrü yeter mi bilinmez. Ancak ziyarete açılan bir piramit haberiyle daha karşınızdayız. Mısır’ın başkenti Kahire yakınlarında bulunan ve yaklaşık 4,600 yıllık bir geçmişi olan Eğik Piramit 54 yıl sonra yeniden ziyarete açıldı.

Kahire’nin yaklaşık 40 kilometre güneyindeki Dahshur bölgesinde bulunan piramit, Milattan Önce 2,600’lü yıllarda Firavun Snefru tarafından inşa ettirilmişti.

Piramide, diğer piramitlerden farklı olarak eğimli şekilde yükselen yapısı nedeniyle, İngilizce eğik anlamına gelen Bent adı veriliyor. Bu piramidin, düz kenarlı bir piramit yapmak için Mısır’daki ilk teşebbüs olduğu düşünülüyor.

- Reklam -

Tabandan 54 derecelik bir açıyla yükselen piramit yumuşak ve alüvyonlu bir maddeden inşa edildiği için, sağlamlığından endişe ediliyordu. Ancak piramidin üst bölümünün açısının 43 dereceye düşürülmesi ile bu sorun ortadan kaldırıldı.

Kızıl Piramit ve diğer birçok piramidin kenarları, Bent Piramidi’ninkilerin aksine düz bir açıyla yükseliyor.

Ziyaretçiler piramidin kuzey tarafındaki kapıdan girerek, 79 metrelik dar bir tünelden piramidin içinde bulunan 2 odaya ulaşabilecek.

Eğik Piramit ic

- Reklam -

Arkeologlar ayrıca Dahshur bölgesi çevresinde geçen yıl başlayan kazılarda bulunan mumya, maske ve çeşitli aletleri de sergilemeye başladı.

Turizm, Mısır ekonomisinin en önemli gelir kaynakları arasında bulunuyor. “Eğik Piramit”in yeniden açılmasıyla ülkede beklentiler gelirlerin artması yönünde.

Siz ne dersiniz? Aranızda piramitleri görme şansına erişenler var mı? Firavun Snefru’nun inşa ettirdiği bu piramidi de listenize ekleyebilirsiniz.

Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum‘dan bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: BBC Türkçe


* Mumyalar, Gizler ve Firavunlar: Çözebileceğiniz En Zorlu Antik Mısır Testi

* Açılışına Canlı Yayında Tanık Olduğumuz 4 Bin Yıllık Lahit Hakkında Her Şey

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Simpsons

Aşırı Kasvetli Rus Yapımı “The Simpsons” Jeneriği

Anton Çehov

“Anton Çehov”un Hayatı, Türk – Rus Ortaklığında ‘Indiana Jones Tarzı’ Bir Filmle Anlatılacak