in

Elektronik Kitap, Dergi ve Gazetelere KDV Zammı Yapıldı

Yayın dünyasından endişe verici haberler gelmeye devam ediyor. Elektronik ortamda satışa sunulan kitap, dergi ve gazetelerden alınan KDV’nin oranları yükseltildi!

kdv zammi
- Reklam -
- Reklam -

Bizler kitap ve dergi fiyatlarından yakınıp nasıl daha uygun bir politika izlenebileceğini düşünürken Resmi Gazete’de yayınlanan kararname, işleri herkes için biraz daha tatsız hâle getirdi.

1 Ocak 2019′dan itibaren geçerli olmak üzere e-kitap, e-dergi ve e-gazetelerde uygulanan vergi oranlarında zamma gidildi.

Yeni vergilendirme oranları eskisine kıyasla şu şekilde:

- Reklam -

vergi zammi

- Reklam -

“Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar (Karar Sayısı: 475)” başlığıyla Resmi Gazete’de duyurulan güncellemeye şuradan ulaşmanız mümkün.

Şimdilik basılı kitapların vergi oranında bir değişiklik gözükmüyor. Yeni zamlar tamamen elektronik yayınları kapsıyor. Ancak bizler, “Acaba kitap ve dergilerden alınan vergi oranları %1″e düşürülür mi?”, “Kâğıt krizini atlatmak için bir çözüm üretilir mi?” gibi düşüncelere dalmışken işlerin giderek karanlık bir hâl alması gerçekten de endişe verici.

Geçtiğimiz haziran ayında yayınevlerine sorduğumuz “Ne Olacak Bu Ekonominin Hâli?” sorusu için hâlâ olumlu bir adım atılmış değil. Konuyla alakalı dosyamızı buradan okuyabilirsiniz.
İllüstrasyon Kaynağı: Digimarc

Onur Selamet

1993 İstanbul. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü mezunu. Çeşitli kısa ve orta metraj film projelerinde yer aldı. Öyküleri kimi dergi ve fanzinlerde yayımlandı. 2013'ten beri üç arkadaşıyla birlikte Marşandiz Fanzin'in makinistliğini yapmaya devam ediyor. İlk öykü kitabı "Ölü Dalgıcın Sonbaharı" ise Eylül 2018'de yayımlandı.

17 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for debi debi dedi ki:

    Çok üzücü. Halbuki kağıt zammından sonra e-kitaba teşvik olacağını ummuştum. Bu vesileyle Türkçe sınırlı kaynaklarda da artış olacaktı. Bir başka bahara kaldı umutlar.

  2. Avatar for Firtinakiran Firtinakiran dedi ki:

    Tüm yükü okuyan insanın çekmesi …

    Aklıma ister istemez çok da uzak olmayan bir zamandaki şu sözler geliyor:

    “Ben daha çok cahil ve okumamış tahsilsiz kesimin ferasetine güveniyorum bu ülkede. Yani ülkeyi ayakta tutacak olanlar, okumamış, hatta ilkokul bile okumamış, üniversite okumamış cahil halktır.”

  3. Avatar for Husey Husey dedi ki:

    Bu sözü bir yerde okumuştum ama full yobaz olan biri demişti galiba. :face_with_raised_eyebrow:

  4. Avatar for Gurlino Gurlino dedi ki:

    Para birimi değer kaybedip gelirler sabit kalırken, bunun üzerine bir de fiyatlar artıyor ve vergi oranları yükseltiliyor. Bunun sonucu olarak satışlar düşüyor ve kimse bir şey kazanmamış aksine belki de herkes kaybetmiş oluyor.

    Son tüketici olarak isteklerimize ulaşabilmek için kısa vadede alternatif, daha uygun fiyatlı seçeneklere yönelmekten başka çözüm yok gibi görünüyor. Ya da okumak istediğimiz kitabı özgün dilinde yurtdışından edinip, onu okuyabilmek için yeni dil öğrenebiliriz…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

12 cevap daha var.

crusader kings holy fury ust

Crusader Kings II: Holy Fury – Kutsal Ateş Bacayı Sardı

karanlik orman ust

Üç Cisim Problemi’nin İkinci Cildi “Karanlık Orman” Bizlerle