in ,

Emrah Serbes Hapiste Değil: Yazarın Aylardır Cezaevinde Olmadığı Anlaşıldı

Emrah Serbes’in cezaevinde olmadığı ortaya çıktı. Alkollü araç kullanarak 3 kişinin yaşamını yitirmesine sebep olan yazar, 2017’de tutuklanmıştı.

emrah serbes hapisten çıktı
- Reklam -
- Reklam -

Emrah Serbes, 3 yıl önce alkollü araç kullanırken, meydana gelen trafik kazası sonucunda aynı aileden 3 kişinin yaşamını yitirmesine sebep olmuştu. Yazarın Koronavirüs tedbirleri kapsamında cezaevinden çıkarıldığı öğrenildi.

Behzat Ç. serisi ve diğer kitaplarıyla tanınan yazar Emrah Serbes, cezasını Silivri Açık Cezaevi’nde geçiriyordu. İzmir, Torbalı 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki duruşmaya taraf avukatları katıldı. Davacı Ahmet Mert Özçelik’in avukatı davanın kabulüne, davalı Serbes’in avukatı ise davanın reddine karar verilmesini talep etti.

Mahkemede gerçekleşen diyalog sırasında Serbes’in Silivri Açık Cezaevi’nden tahliye edildiği ortaya çıktı.

- Reklam -

Televizyonlarda da sıkça görünen ve Emrah Serbes’in avukatlarından biri olan Prof. Dr. Ersan Şen, tahliyenin yeni olmadığını belirtti.

“Şu an hüküm devam ediyor fakat dışarıda. Herkes gibi o da hakkını kullandı.”

Emrah Serbes

Mahkeme davanın kabulüne kısmen karar verdi. Sonuç olarak Serbes’in davacı Özçelik’e; annesinin vefatı dolayısıyla 550 bin lira, babasının vefatı dolayısıyla 550 bin lira, kardeşinin dolayısıyla 300 bin lira olmak üzere toplam 1 milyon 400 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdi.

Aynı zamanda vereceği bu manevi tazminatın kaza tarihi olan 22 Eylül 2017 tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte istinaf yolu açık olmak üzere davacıya ödenmesi kararlaştırıldı.

Emrah Serbes’in Cezası Devam Etmekte

22 Eylül 2017 tarihinde İzmir-Aydın Otoyolu’nda, Emrah Serbes’in kullandığı otomobil, Torbalı kavşağı yakınlarında, Ayhan Özçelik idaresindeki otomobile arkadan çarpmıştı. Kazada sürücü Özçelik ile 16 yaşındaki kızı Zeynep olay yerinde, eşi Nilgün Özçelik ise kaldırıldığı hastanede 12 gün sonra yaşamını yitirmişti.

- Reklam -

Serbes, İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada 13 yıl 4 ay, kazadan sonra 34 NT 5005 plakalı otomobili kendisinin kullandığını söyleyen Kenan Doğru ise 1 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Emrah Serbes cezaevi

Daha sonra İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 14. Ceza Dairesi kararı hukuka uygun bulmuş, Yargıtay 12. Ceza Dairesi de cezayı onamıştı.

Olayda annesi, babası ve kardeşini kaybeden Ahmet Mert Özçelik, Emrah Serbes’ten 4,5 milyon liralık manevi tazminat talebiyle dava açmıştı. Serbes İzmir Menemen T tipi Cezaevi’nde bir süre tutuklu kaldıktan sonra yine İzmir’de bir süre açık cezaevinde kaldıktan sonra Silivri Açık Cezaevi’ne nakledilmişti.

Serbes’in Koronavirüs tedbirleri kapsamında cezaevinden çıkmış olmasına sizler ne diyorsunuz? Sizce verilen bu karar doğru mu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Saygı – Bir Ercüment Çözer Dizisi Fragmanı Yayında

Kaynak: Independent Türkçe

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    “OT Filmlerle” dergisinin son iki sayısına bakıyordum. Behzat Ç. öyküleri yayınlıyorlarmış. Emrah Serbes Behzat Ç. öyküleri yazmaya devam ediyormuş.

  2. Avatar for alper alper dedi ki:

    Öyküler Kasım 2019’dan bu yana OT dergisinde yayınlanıyormuş. Dört Behzat Ç. öyküsü okudum mutlu mesut oldum akşam akşam. :slight_smile:

    Aynı öyküleri Türkcell Dergilik uygulamasında bulunan Ot Filmller dergisinde de yayınlamışlar.

    Hazine bulmuş gibiyim. :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

One Piece netflix

One Piece En Büyük Savaşa Hazırlanıyor

Tom Hardy Yeni James Bond

Tom Hardy, Yeni James Bond Olabilir