in , ,

2. Uluslararası İstanbul Hikâye Anlatıcılığı Festivali Başlıyor

20-23 Mart 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek “2. Uluslararası İstanbul Hikâye Anlatıcılığı Festivali” için hazır olun!

hikaye anlaticilik festival 2 ust
- Reklam -
- Reklam -

“Bütün hikâye anlatıcılarının beslendiği kaynak, nesilden nesile, ağızdan ağıza aktarılan deneyimlerdir. Hikayeleri yazıya geçirenler arasında en büyük olanlar, adı sanı bilinmeyen sayısız hikayecinin anlattıklarına en sadık kalanlardır.”
– Walter Benjamin

Kâinat çemberler çizerken, varoluşumuzun sağlamasını başka hayatların deneyimlerinde buluyoruz. Her hikâyeyi dinlediğimizde, içimizde bir yerlerde başka bir anlatıcı bize kendi hikayemizi fısıldıyor. Arayışlar, deneyimler, kararlar, hedefler, zorluklar, duygular, savaşlar, anlaşmazlıklar, sorular, cevaplar, aşklar, kurbanlar, yedi başlı ejderhalar, cadılar, yoldaşlar, akıl verenler, kandıranlar, kandırılanlar, şifacılar, dostlar, düşmanlar, tanıdık uzaklar, bilinmeyen yakınlar, hep insanın bir hikayesini anlatıyor.

Kimiz, neredeyiz, nereden gelip nereye gidiyoruz?

- Reklam -

fest afiş1 bİşte tam da bu sorudan yola çıkarak hayat bulan “2. Uluslararası İstanbul Hikâye Anlatıcılığı Festivali” sizi farklı hikâyelerin kapılarını açmaya davet ediyor.

İlki 2014 yılında gerçekleşen Uluslararası İstanbul Hikâye Anlatıcılığı Festivali Istanbulimpro ve aynı zamanda sitemiz yazarlarından da olan Muzip Masal Cini’nin ortak organizasyonuyla yeniden hayat buluyor.

20-23 Mart 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek 2. Uluslararası İstanbul Hikâye Anlatıcılığı Festivali, Türkiye ve Avrupa’dan 20’den fazla masalcıyı konuk edecek. 4 gün boyunca; Türkiye ve Avrupa’nın farklı ülkelerinden hikâye anlatıcıları, 20 anlatı, 6 panel ve 2 atölye ile izleyicisine doyumsuz bir hikaye anlatıcılığı keyfi yaşatmayı hedefliyor.

- Reklam -

Sözün büyüsü ile hayal aleminin uçsuz bucaksız evreninin kapılarını benzersiz bir anlatı ve hikâye deneyimi ile aralayacak festival, 20 Mart Çarşamba akşamı İstanbulimpro Sahne’de seyirciyle buluşacak ve 23 Mart Cumartesi akşamı son bulacak.

İnsanlığın anlatma ve söz söyleme dürtüsünün en temel biçimi olan masal ve hikâye anlatıcılığının sırlarla dolu dünyasına adım atmaya hazır olun.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

kült inceleme orkun uçar

Kült: Yerli Bilimkurgu Anlayışımıza Kıymetli Bir Katkı

kitaplar

Kitap, Dergi ve Gazetelerde Alınan KDV Tamamen Kalkıyor!