in

2017 İzmir Edebiyat Festivali Başlıyor

2015’ten beri İzmir’in çeşitli ilçelerini de kapsayarak düzenlenen Uluslararası İzmir Edebiyat Festivali’nin bu yılki ayağı başlamak üzere.

izmir edebiyat festivali
- Reklam -
- Reklam -

Edebiyat Özgürleştirir” sloganıyla ilk kez 2015 yılında düzenlenmeye başlayan Uluslararası İzmir Edebiyat Festivali, 15 Eylül – 14 Ekim tarihleri arasında bir kez daha edebiyat severlerle buluşuyor. Bu yılki etkinliğin sloganı ise “Edebiyat Barıştırır” olarak belirlendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinliğin direktörlüğünü Haydar Ergülen, editörlüğünü ise Mahmut Çınar’ın yaptığı festival kapsamında düzenlenecek olan paneller, söyleşiler, okumalar, dinletiler, tiyatrolar ve atölyelerle yerli ve yabancı edebiyatçılar ile kitap severler bir araya gelecek.

“Edebiyat Barıştırır” sloganıyla duyurulan etkinlik aynı anda bir çok ilçede düzenlenecek. Bu yılki tema olan “barış”ı konuşmak ve barış üzerine şiirlerini okumak için geçmişte savaş yaşamış veya
hala savaş bölgesi olan ülkelerden şairler ve yazarlar katılacak. Bir ay sürecek festivale, Fransa, İtalya, Polonya, Suriye, İspanya, Bosna Hersek, Azerbaycan, Yunanistan ve KKTC‘den konuklar
katılım gösterecek.

- Reklam -

Uluslararası İzmir Edebiyat Festivalde dünyanın yaşayan en büyük şairlerinden Adonis onur konuğu olarak yer alacak. Kendisine önemli şairlerimizden Özdemir İnce eşlik edecek. Adonis ve İnce festival açılışının yapılacağı Konak ilçesinde şiir akşamı ve söyleşi kapsamında şiirlerini okuyacak.

- Reklam -

Konak, Bornova ve Buca gibi semtlerin yanı sıra Torbalı, Aliağa ve Selçuk gibi ilçeleri de kapsayacak olan festivalin yayın programına ve saatlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Özgür Kuru

1988 Ankara doğumluyum. Jules Verne kitaplarıyla geçen gençlik yıllarım, bilimkurgu, doğa ve insanın kendini keşfetmesi gerektiğini idrak etmemle değişmeye başladı.

Profesyonel olarak bilişim sektörünün bir neferi olmakla birlikte motosiklet, bisiklet, kampçılık, olta balıkçılığı gibi hobilerle hayatımı süslemeye çalışıyorum. Stargate'e yetişememiş ve Stargate'ten sonra dizi izleyemeyen bir çeşit izleyiciyim.

Kitaptan uyarlanmış filmleri izlemeden önce mutlaka kitabını okumalıyım gibi bir toteme sahibim. Bu yüzden yıllarca ötelediğim filmler var. İzlememiş olmaktan değil fakat okumamış olmaktan, kitaplara her baktığımda pişmanlık duyduğumu da itiraf edeyim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

armada ust

Ernest Cline’ın Son Romanı “Armada” Artık Türkçe!

karanlik ada ust

Ödüllü Korku Romanı “Karanlık Ada” Artık Türkçe