in ,

Kuklaseverler 21. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali’nde Bir Araya Geliyor

İstanbul Karagöz Kukla Vakfı tarafından organize edilen festival, 24 Ekim’de kapılarını kukla meraklılarına açmaya hazırlanıyor.

kukla festivali ust
- Reklam -
- Reklam -

Her yıl dünyanın farklı köşelerinden onlarca sanatçıyı bir araya getirerek en renkli ve başarılı kukla oyunlarını İstanbul’da sanatseverlere sunan Uluslararası İstanbul Kukla Festivali, bu yıl 24 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında kuklaseverlerle buluşuyor.

UNESCO kültür mirası taşıyıcısı uluslararası kukla ve Karagöz ustası Cengiz Özek‘in Genel Sanat Yönetmenliğinde dünyaca ünlü 12 grup ağırlanacak. Festivale Bosna Hersek’ten Pozoriste Mladih, İspanya’dan David Zuazola, İtalya’dan La Bottega Teatrale, Çin’den Chen Xi, Tayvan’dan The Flying Group Theatre, Portekiz’den Dom Roberto Tiyatrosu, dom Roberto ve S. A. Marionetas, Hong Kong’tan The Skybird Tiyatrosu, İran’dan Ebrahem Shakeri ve Türkiye’den Cengiz Özek ve Tiyatro Gülgeç yer alacak.

kukla festivali

- Reklam -

Festivalde sahne alacak gruplar, İstanbul’un çeşitli sanat merkezlerinde ve okul salonlarında seyircilerle buluşacak. Akbank Sanat, Fransız Kültür Merkezi, Sahne Pulchérie, Deniz Müzesi Sahnesi ve Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Kültür Merkezi, festivalin ev sahibi sahneleri olacak.

- Reklam -

Karagöz sanatıyla tanışmasının 40. yılını festival çerçevesi kapsamında kutlamaya hazırlanan Cengiz Özek, 28 Ekim’de açılacak olan “Kukla Müzesi Cafe”de 40. sanat yılı şerefine bir de söyleşi düzenleyecek.

Festivalin biletleri, Kukla Festivali internet sitesinden ve biletinial üzerinden alınabiliyor. Akbank Sanat’ta gerçekleşecek  gösterimlerin biletleri ise biletix üzerinde satışa sunuldu. Ayrıca oyun başlamadan bir saat önce salon girişlerinden bilet temin edilebilecek. Festival broşürüne buradan ulaşabilirsiniz.

Türker Beşe

Müzmin arkeolog adayı. 4 yaşında atari oynamakla başlayan oyunculuk macerası şiddetle devam etmektedir. Okuma zevki günden güne değişmekle birlikte, tuhaf kurgu, büyülü gerçeklik ve tekinsiz korkudan aldığı keyfi hiçbir türden alamaz.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Davram Davram dedi ki:

    Çok korkarım kuklalardan ben ya…

  2. Avatar for mit mit dedi ki:

    Korkulacak ne var yahu? Chucky gibi iyilik timsali temsilcileri var halbuki :))

  3. Avatar for Davram Davram dedi ki:

    Kermit ve Miss. Piggy’den bile korkuyorum ben. Nerde kaldı Chucky…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

game of thrones benzeri fantastik diziler

Game of Thrones’u Tahtından Etmesi Olası 8 Fantastik Dizi Uyarlaması

dracula netflix

Steven Moffat’tan Bir Drakula Dizisi Geliyor