in ,

2,5 Uluslararası İstanbul Hikâye Anlatıclığı Festivali Başlıyor

2,5 Uluslararası İstanbul Hikâye Anlatıcılığı Festivali çevrimiçi olarak başlıyor. İlki 2014 yılında gerçekleşen etkinlik, istanbulimpro ve Muzip Masal Cini organizasyonuyla yeniden hayat buluyor.

2,5 Uluslararası İstanbul Hikâye Anlatıclığı Festivali
- Reklam -
- Reklam -

Mart ayında yapılması planlanan ancak Koronavirüs pandemisi nedeniyle ertelenen 2,5 Uluslararası İstanbul Hikâye Anlatıclığı Festivali, sanal olarak masalseverlerin karşısına çıkıyor.

Avrupa Birliği Sivil Düşün Fonu’nun “Bizi Bağlayan Şeyler” #iyigündekötügünde desteği ile hayat bulacak olan 2.5 Uluslararası İstanbul Hikâye Anlatıcılığı Online Festivali, herkesin festivale erişimini kolaylaştıran bir şekilde, kültürel haklar üzerine düşünülmesine aracılık ederek, hikayeler aracılığıyla bütün canlıların birlikte iyi yaşam kültürü üzerine tohumlar serpilmesi gayesiyle ve sözlü kültürün korunmasına katkı sağlamak için perdelerini açacak.

Uluslararası İstanbul Hikâye Anlatıcılığı Festivali, hikâyelerin bizi birbirimize bağlayan, bizi köklerimizle buluşturan iyileştirici ve birleştirici özelliğinden yola çıkarak online olarak izleyicileriyle buluşmaya hazırlanıyor.

- Reklam -

Bu yılki hikâye festivalimiz hikâyelerin bağlayıcı gücünden ilham alarak yeni formatıyla, kültür belleğimizin en özgün eserlerinden olan hikâyeler ve hikâye anlatıcılarıyla online olarak eylül ayı boyunca her perşembe, cuma ve cumartesi akşamı hikâye severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

2,5 Uluslararası İstanbul Hikâye Anlatıclığı Festivali 10 Eylül’de Başlıyor

2,5 Uluslararası İstanbul Hikâye Anlatıclığı Festivali

2.5 Uluslararası İstanbul Hikâye Anlatıcılığı Online Festivali kapsamında Türkiye ve dünyadan birçok hikâye anlatıcısının yanı sıra alanında uzman akademisyen, eğitmen ve araştırmacılar bir ay boyunca anlatı, panel ve atölye formatlarında ücretsiz olarak sizlerle buluşacak.

Festival, 10 Eylül 2020 Perşembe günü festivalin Youtube kanalından yayınlanmaya başlayacak ve sonraki günlerde her perşembe, cuma ve cumartesi günleri ücretsiz olarak izlenebilecektir. İstanbulimpro ile sitemizdeki yazılarından da tanıyabileceğiniz, Muzip Masal Cini olarak da bilinen Ersin Şenin organizasyonuyla yapılacak festivalde Seçkin Sarpkaya ve Mehmet Berk Yaltırık gibi isimler de yer alacaktır.

Festivalin etkinlik tarihleri ise şu şekilde olacak:

Festival Tarihleri

1. Hafta

10 Eylül 2020 Perşembe 11 Eylül 2020 Cuma 12 Eylül 2020 Cumartesi

2. Hafta

- Reklam -

17 Eylül 2020 Perşembe 18 Eylül 2020 Cuma 19 Eylül 2020 Cumartesi

3. Hafta

27 Eylül 2020 Perşembe 28 Eylül 2020 Cuma 21 Eylül 2020 Cumartesi

4. Hafta

1 Ekim 2020 Perşembe 2 Ekim 2020 Cuma 3 Ekim 2020 Cumartesi

Anlatı etkinliklerinin 21.00’de başlayacağı festivalde paneller ise her cumartesi saat 16.00’da yayınlanacakır. Atölyeler Zoom üzerinden yapılacağı ve sınırlı sayıda gerçekleşeceği için, katılımcıların öncelikle [email protected] mail adresinden kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

Festivalde yer alan isimler ve takvim programına bakmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Etkinlikle ilgili daha fazla bilgiye ulaşmak ve güncellemeleri takip etmek için storyfestist.com adresine gidebilir veya Twitter ve Instagram hesaplarını takip edebilirsiniz.

Hikâye Anlatıclığı Festivali’nin daha önceki etlinliklerine katılmış mıydınız? Ya da izlemiş miydiniz? Yeni etkinlik için heyecanlı mısınız? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.


* 2020 Dragon Awards Kazananları Açıklandı

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Son Bölüm - Knut Hamsun

Son Bölüm: Knut Hamsun’dan Bir Modern Hayat Eleştirisi

black panther chadwick boseman wakanda dizisi

Black Panther Ekibi Chadwick Boseman’ın Kanser ile Mücadele Ettiğinden Habersizdi