in ,

47. İstanbul Müzik Festivali Başladı: 15 Farklı Mekân ve 22 Konser ile Sanatseverler Müziğe Doyacak

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) düzenlediği 47. İstanbul Müzik Festivali başladı. 30 Haziran’a dek sürecek olan festivalin bu yılki teması “Var Olmanın Aydınlığı, Var Olmanın Karanlığı”.

47. İstanbul Müzik Festivali
- Reklam -
- Reklam -

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) düzenlediği 47. İstanbul Müzik Festivali başladı. 30 Haziran’a dek sürecek olan festival her sene bir tema bağlamında düzenleniyor. Festivalin bu yılki teması ise “Var Olmanın Aydınlığı, Var Olmanın Karanlığı”. Festival 15 farklı mekânda verilecek 22 konserle müzikseverlere dopdolu bir program sunuyor. Konservatuvar öğrencileri, 47. İstanbul Müzik Festivali konserlerini her zamanki gibi ücretsiz izleyebilecek.

47. İstanbul Müzik Festivali Ödülleri

Müzik Festivali, 11 Haziran’da (dün) başlayarak yoğun programıyla müzik severlerle buluştu. 30 Haziran’a dek sürecek festivalin bu seneki “Onur Ödülü”, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası genel müzik direktörü ve Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi, orkestra şefi Devlet Sanatçısı Prof. Rengim Gökmen’e takdim edildi. Açılış töreninde Rengim Gökmen’e sunulan Onur Ödülünün ardından 47. İstanbul Müzik Festivali “Yaşam Boyu Başarı Ödülü” ise The Times’ın “hiç kuşku yok ki dünyanın yaşayan en büyük müzisyenlerinden biri” olarak tanımladığı Yuri Bashmet’e sunulacak. Yuri Bashmet’e ödülü, Moskova Solistleri ile 20 Haziran’da saat 20.00’de Aya İrini Müzesi’nde yapılacak konser öncesinde verilecek.

Sochi Festivali İle Ortak Olarak, Besteci Alexander Tchaikovsky’ye Sipariş Edilen Yapıt, Festivalde Dinleyicilerle Buluşacak

Festival piyanist Seong-Jin Cho solistliğinde, şef Aziz Shokhakimov yönetiminde Tekfen Filarmoni Orkestrası konseriyle dün (11 Haziran) saat 19.00’da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda başladı. Festival kapsamında besteci Zeynep Gedizlioğlu’ndan istenen iki piyano eseri ve Sochi Festivali ile ortak olarak, besteci Alexander Tchaikovsky’ye sipariş edilen yapıt, festivalde dinleyicilerle buluşacak.

- Reklam -
- Reklam -

Festivalin ayrıntılı kataloğu için buraya tıklayabilirsiniz. İstanbul Kültür Sanat etkinlikleri, katalogları, arşivleri ve daha fazlası için İKSV sitesini ziyaret edebilirsiniz.


Dune Filminin Müzikleri Hans Zimmer’a Emanet!

Elif Şeyda Doğan

Eylül 1994’te Ankara’da doğdum. İzmir’de büyüdüm. İstanbul'da yaşıyorum. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Anabilim Dalında doktora yapmaktayım. Öykü yazıyorum. İki kişi olarak CosmicZion Zine (czz) adlı fantastik edebiyat, uzay ve mitoloji fanzinini çıkartmaktayız.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Love, Death & Robots

Love, Death & Robots İçin Güzel Haber: İkinci Sezonu Geliyor!

Alien

Fassbender Alien: Covenant Devam Filmi İçin Geri Dönmek İstiyor