in ,

“Norveç Polisiyeleri” Temalı 8. Kara Hafta İstanbul Festivali Başlıyor

8. Kara Hafta İstanbul Festivali için geri sayım sona ermek üzere. Festival, bu yıl “Norveç Polisiyeleri” teması ile okurların karşısına çıkacak.

8. Kara Hafta İstanbul Festivali Başlıyor
- Reklam -
- Reklam -

8. Kara Hafta İstanbul Festivali bu hafta başlıyor. Polisiye tutkunlarını bir araya getiren festival, bu sene odağına Norveç edebiyatını alıyor.

Her sene polisiye edebiyatın ünlü kalemlerini ağırlayan Kara Hafta İstanbul Festivali, bu sene 8. defa gerçekleştiriliyor. 24-25 Kasım 2022 tarihlerinde, İstanbul – Beyoğlu’ndaki Pera Palace Hotel’da düzenlenecek festival, yine birbirinden değerli kalemleri ağırlıyor.

Festival, daha önceki senelerde odağına Agatha Christie, Georges Simenon, Ian Fleming, Mike Hammer, Sir Alfred Hitchcock, Edgar Allan Poe ve John le Carre’yi almıştı. Bu yılın odağı ise son dönemlerde giderek popülerlik kazanan Norveç Polisiyeleri oldu.

- Reklam -

8. Kara Hafta İstanbul Festivali’nin teması kapsamında ağırlayacağı konuk ise Norveçli yazar Silje Ulstein olacak. Ulstein, Türkiye’de Eksik Parça Yayınları tarafından yaıymlanan Bir Sürüngenin Anıları (çev. Ayşe Erbulak) kitabı ile tanınıyor.

8. Kara Hafta İstanbul Festivali Programı Açıklandı

Festivalde, Silje Ulstein’a Türkiye’den eşlik edecek isimler de belli oldu. Ahmet Ümit, Armağan Tunaboylu, Aras Gençtürk, Algan Sezgintüredi, Mesut Demirbilek, Banu Akeloğlu, Ayşe Erbulak, Aslı Perker ve Tuna Kiremitçi de çeşitli programlarda Kara Hafta İstanbul’daki yerlerini alan yazarlar arasında olacak.

Sevil Atasoy - Yazar

Katılımı ücretsiz olan edebiyat festivalinde, her sene olduğu gibi bu yıl da Polisiye Edebiyatına Katkı Ödülü verilecek. Bu yılın onur ödülü ise Sevil Atasoy’un olacak. Atasoy, adli tıp ve polisiyeyi bir araya getiren kurguları nedeniyle 25 Kasım’da ödüllendirilecek ve kapanış programında Adnan Özer ile söyleşerek geceye noktayı koyacak.

8. Kara Hafta İstanbul Festival Programı

24 Kasım Perşembe

16.00

Yeni Nesil Polisiye

Armağan Tunaboylu – Aras Gençtürk – Nazlı Berivan Ak

17.00

Bibliyoterapi Özel Oturum – Yeni Polisiyeler

Aslı Perker – Tuna Kiremitçi

18.00

Masaldan Polisiyeye

Ahmet Ümit

8. Kara Hafta İstanbul Festivali - Pera Palace Hotel

25 Kasım Cuma

15.00

- Reklam -

“Kavgaz, Bir Karakter Yaratmak”

Algan Sezgintüredi – Mesut Demirbilek – Metin Celâl

16.00

Norveç Polisiyesi

Silje Ulstein – Ayşe Erbulak

17.00

Dijital Dünyada Polisiye

Banu Akeloğlu – Deniz Altunay – Hülya Balcı

18.00

Polisiye Edebiyat Katkı Ödülü

Tören ve Söyleşi

Sevil Atasoy – Adnan Özer

Bilgi ve rezervasyon için: 0212 377 40 00

Sizin 8. Kara Hafta İstanbul Festivali hakkında beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Instagram

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Jason David Frank: Power Rangers Yıldızı Yaşamını Yitirdi

“Power Rangers”ın Yıldızı Jason David Frank 49 Yaşında İntihar Ederek Hayatını Kaybetti

T-rex Kafatası - Maximus

76 Milyon Yıl Önce Yaşamış Bir T-rex’in Kafatası Açık Artırmada Satışa Çıkartılıyor