in ,

Zeynep Cemali Edebiyat Günü’nde Yayıncılık Dünyamız Bir Araya Geliyor

9. Zeynep Cemali Edebiyat Günü ile yayıncılık sektörünün güncel ve ortak meselelerinin ele alınacak. Etkinliğe pek çok kıymetli isim katılıyor.

Zeynep Cemali Edebiyat Günü
- Reklam -
- Reklam -

Çocuk edebiyatının usta kalemi Zeynep Cemali anısına düzenlenen Zeynep Cemali Edebiyat Günü, dokuzuncu defa düzenleniyor.

Yayıncılardan yazarlara, çizerlere, ajanslara, dağıtımcılara kadar geniş bir kitleyi bir araya getiren ve oldukça önemli yorumların yapıldığı konferans, edebiyat tutkunlarını bir araya getiriyor.

5 Ekim 2019 tarihinde Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenecek sektörel konferansa katılım için çevrimiçi kayıtlar ise sürüyor.

- Reklam -

Buradan sonrasında sözü tanıtım bültenine bırakalım:

2011’den bu yana yayıncılık sektörünün güncel ve ortak meselelerinin ele alındığı konferansa edebiyatçılar, yayıncılar, editörler, çevirmenler, tasarımcılar, illüstratörler, akademisyenler, telif ajansları, kitapçılar, dağıtımcılar, sivil toplum kuruluşları, kütüphaneler ve medyadan yetkililer katılıyor. Kadir Has Üniversitesi’nin Cibali Kampüsü’ndeki edebiyat dolu güne katılmak için Günışığı Kitaplığı sitesinden çevrimiçi kayıt formunu doldurmak gerekiyor.

Murathan Mungan kapanış konuşmasıyla, Leyla Ruhan Okyay açılış konuşmasıyla bu edebiyat dolu günü onurlandırıyorlar.

Faruk Duman, Seçkin Selvi, Murat Yalçın ve Sevengül Sönmez gibi edebiyatımızın değerli isimleri çeviriden editörlüğe, yazarlıktan eleştiriye kadar birçok konuya ilişkin özgün yorumlarını dillendirecekler.

- Reklam -

Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk, sektörün 2019 başlıklarını değerlendirecek, 2020 yılında yayıncılığı bekleyen meselelere işaret edecek. KONDA Araştırma ve Danışmanlık Genel Müdürü Bekir Ağırdır, siyasi, ekonomik ve toplumsal koşulların yayıncılığa, kültür sanat ortamına yansımalarını güncel verilerin ışığında yorumlayacak.

Son 10 yılda sayıları giderek azalan, kültür sanat üretiminin ve okuma kültürümüzün nabzını tutan Anadolu’nun bağımsız kitapçıları; merak edilenleri yayıncılık konferansında yanıtlayacak.
Edebiyat günü, 2019 Zeynep Cemali Öykü Yarışması’nda dereceye giren genç öykücülerin usta yazarlarla tanışacağı ödül törenine de ev sahipliği yapacak. Yarışmanın Proje Başkanı Müren Beykan, törendeki konuşmasında Türkiye’nin dört bir yanından bu yıl gelen öyküleri yorumlayacak.

İletişim: Basın Sorumlusu Oya Balkan | [email protected] | 0530 962 70 89

Etkinlik Programı

zeynep cemali 9

Siz bu etkinliğe katılacak mısınız? Yorumlarınızı ve beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın!


* Yürüyen Kentler: Kentsel Darvincilikle Tanışma Vakti

* Zaman Hırsızı: Clive Barker’dan Mit ve Masallarla Dolu Bir Serüven

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Boys ve The Umbrella Academy"

Amazon’un “The Boys”u, Netflix’in “The Umbrella Academy”sini Geride Bıraktı

Breaking Bad

Breaking Bad Filmi El Camino Öncesi Tekrar İzlemeniz Gereken 7 Bölüm