in

Bursa 15. Kitap Fuarı 18 Mart’ta Başlıyor!

TÜYAP’ın düzenlediği üçüncü büyük kitap fuarı olan Bursa Kitap Fuarı bu sene kapılarını 15. kez kitapseverler için açacak.

bursa kitap fuari 15
- Reklam -
- Reklam -

Bu yıl 15. kez düzenlenen Bursa Kitap Fuarı 300 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleşecek ve söyleşi, panel ve çocuk etkinliklerinden oluşan 80 kültür etkinliğine ev sahipliği yapacak. Aralarında Türkan Şoray, Cemil Kavukçu, Doğan Hızlan, Deniz Kavukçuoğlu, Gülten Dayıoğlu, Murathan Mungan, Ayşe Kulin, Hasan Ali Toptaş, Yekta Kopan, Doğan Cüceloğlu, Zafer Algöz, İlber Ortaylı, Semih Gümüş, Haydar Ergülen, Nihat Sırdar ve Ahmet Ümit‘in de bulunduğu pek çok değerli yazar okurlarıyla buluşacak.

On beşinci yaşını kutlamaya hazırlanan Bursa Kitap Fuarı’nın ilk onur konuğu öykü yazarı Cemil Kavukçu olarak belirlendi.  Fuar süresince düzenlenecek panel ve söyleşilerde Cemil Kavukçu’nun edebiyatı, öyküleri ve yaşamı ele alınırken bir de TÜYAP tarafından editörlüğünü Enver Ercan’ın üstlendiği armağan kitap hazırlandı. Onur Konuğu Cemil Kavukçu, 18 Mart Cumartesi günü Enver Ercan ile birlikte “Zamanın Aynasında” başlıklı söyleşide, 19 Mart Pazar günü Semih Gümüş ve Turgay Fişekçi ile birlikte “Cemil Kavukçu ve Öykücülüğü” panelinde konuşmacı olarak yer alacak. 20 Mart Pazartesi günü ise “Cemil Kavukçu ile Çocuklarla Masal Kurma Oyunu” söyleşisinde genç okurlarıyla buluşacak.

Nazım’ı Yazanlar Serisi

Nilüfer Belediyesi tarafından Nazım Hikmet’in 115. yaşı için hazırlanan “Nazım’ı Yazanlar” sergisi TÜYAP’ın ev sahipliğinde kitap fuarının ziyaretçileriyle buluşacak. Sergide, Ara Güler’den Orhan Pamuk’a, Fazıl Say’dan Zülfü Livaneli, Ayşe Kulin, Mehmet Aksoy ve Genco Erkal’a uzanan geniş bir yelpazede sanatçı ve yazarlardan toplam 121 ismin eserlerinden alıntılar ve fotoğraflar yer alıyor. Serginin sanat yönetmenliği Atilla Durak; fotoğraf çekimleri Atilla Durak, Kemal Aslan ve Ersin İleri; editoryal konsept ise Murat Gülsoy ve Zeynep Uysal tarafından üstleniliyor.  Sergi fuar kapsamında ücretsiz olarak 26 Mart Pazar akşamına kadar ziyaret edilebilecek.

- Reklam -

Girişin ücretsiz olduğu Bursa Kitap Fuarı, Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenleniyor ve 18 Mart‘tan itibaren her gün 10.00-19.30, kapanış günü olan 26 Mart Pazar günü ise 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

- Reklam -

Fuara dair tüm detayları buradan öğrenebilirsiniz.

Burak Mermer

1993’te Sivas'ta doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu, ODTÜ Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları'nda yüksek lisans öğrencisi. Edebiyatı, sinemayı ve bilgisayar oyunlarını çok sever. Hayatın anlamının Radiohead şarkılarında gizli olduğuna inanmakta, başka dünyalara duyduğu tutku sayesinde yaşamayı sürdürmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

hava uyaniyor ust

Çevirmenin Çemberi: Hava Uyanıyor

zihinde bir dalga ust

Ursula Le Guin’in Denemelerinde Yeni Adım: “Zihinde Bir Dalga”