in

Devrim Kunter’le Çizgi Roman Atölyesi Başlıyor!

Çizgi roman yazıp çizmek istiyor ancak nereden başlayacağınızı bilmiyor musunuz? Devrim Kunter’in bununla ilgili olan yazı dizisi sizlere yetmediyse 4 hafta sürecek olan eğitimine ücretsiz katılabilirsiniz!

devrim kunter portre
- Reklam -
- Reklam -

İthaki Akademi‘nin düzenlediği atölyelerin haziran konuğu Devrim Kunter oluyor.

Devrim Kunter Türk çizgi romanının son yıllarına büyük katkısı olmuş bir isim. Türklerin yaptığı çizgi romanların lanetidir unutulmak. Çizgi roman basmak üstüne bir çok girişim olsa da, bunların büyük kısmı harika olsalar da tarihimizin tozlu sayfalarında kalırlar. Son yıllardaysa uzun zamandır olmadığı kadar verimli bir dönemi yaşıyoruz. Seyfettin Efendi ve Olağanüstü Maceraları çıktı, tutuldu, tekrar çıktı. Ardından başkaları geldi. Selçuk Ören Osmanlı döneminde geçen Şehzade Yangını ile okuyucuların karşısına çıktı. Eski yazar ve çizer Hikmet Yamansavaşçılar sizleri eskiye götürecek Karabala ile tekrar sahalara döndü. Ve bunlar tek bir sayı olarak kalmadılar. Türk çizgi roman tarihinin unutulmayacak bir anına tanıklık ediyoruz sanırım.

Siz de tarihin bu sayfalarında yer edinmek istiyor ancak nereden başlamak gerektiği konusunda emin olamıyor musunuz? Sizleri 4 hafta sürecek eğitim için Devrim Kunter ile Çizgi Roman Atölyesi‘ne alalım. Hem sadece Devrim Kunter de değil, konuklar göz alıyor! Demokan Atasoy, Yıldıray Çınar, Galip Dursun ve Özgür Yıldırım da konuk eğitimci olarak orada olacaklar.

- Reklam -

Atölye ücretsiz ve tek şart 15 yaşından büyük olmak. Detaylı bilgiye sitelerinden ulaşabilir ve aynı linkten başvuru yapabilirsiniz. Ancak özet geç derseniz Devrim Kunter olacakları kısaca şöyle özetlemiş:

devrim kunter ile çizgi roman atölyesi

1- İlk iki ders yazım ve senaryo üzerine, sonraki iki ders çizim ve akış üzerine. Yazıp çizemeyen, çizip yazamayan kişilerin bütün derslere katılması tavsiyemdir. En azından nelere dikkat etmeniz gerektiğini farkedersiniz.

2- Her ders sonu konuk sanatçılarımızla yaptığınız işler üzerine kafa yorup inceleyeceğiz. 3 haziranda hikaye fikirlerinizi de yanınızda getirebilirsiniz. İlk ders Galip Dursun’la beraber bakacağız bu fikirlere.

- Reklam -

3- Başvurular e-posta ya da telefonla İthaki Akademi’ye yapılacak.

4- Atölyeyi ücretsiz yapıyoruz, o yüzden mutlaka gelecekseniz kayıt yaptırın, gelmek isteyen başka birinin hakkını yemeyin.

5- Teorik kısmı internet üzerinden yayınlamayı planlıyoruz. İşleri inceleme, geliştirme kısmını tahminen yayınlamayız.

Her şeye rağmen çizgi roman basmak hiç de kolay bir iş değil. Sadece ülkemiz için konuşmuyorum, yurt dışı için de öyle. Ancak siz de işi zor yollardan alnının akıyla çıkmış birinden öğreneceksiniz.

Nasıl çizgi roman yazılacağı, çizileceği üstüne çalışmak isterseniz 3 Haziran cumartesi gününe kadar başvurunuzu yapmayı unutmayın. Başarılar efendim!

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

netflix

Netflix Türkiye’den Yerli Süper Kahraman Dizisi Geliyor!

wonder woman yeni dünya banner

Wonder Woman YKY Etiketiyle Raflarda