in

“Doppler”in Yazarı Erlend Loe Ülkemize Geliyor!

“Doppler” ile ülkemizde geniş bir okur kitlesi yakalayan Norveçli yazar Erlend Loe, Yapı Kredi Yayınları’nın düzenlediği bir etkinlik için Türkiye’ye geliyor!

Doppler - Erlend Loe
- Reklam -
- Reklam -

Norveçli yazar Erlend Loe ülkemizde Yapı Kredi Yayınları tarafından yayınlanan “Doppler” ve onun devamı niteliğindeki “Bildiğimiz Dünyanın Sonu” ile çok sevilmişti. Yazarın “Naif. Süper” kitabıysa Siren Yayınları’ndan çıkmıştı. YKY geçtiğimiz günlerde takvimine eklediği söyleşiyle, Loe okurlarını hayli memnun etti!

Söyleşi “Doppler’in yazarı Erlend Loedan Absürdlük, Umutsuzluk ve Kaçış Üzerine” başlığıyla Beyoğlu’ndaki Yapı Kredi Kültür Sanat’ın Loca bölümünde gerçekleştirilecek. Etkinliğin tarihi ve saati ise 2 Ekim 2018, 18.30 olarak duyuruldu.

Sohbet, Norveçte uzun yıllar yaşamış ve Loe’nun romanlarını çok iyi bilen yazar, oyuncu ve gazeteci Ayşe Erbulak moderatörlüğünde gerçekleştirilecek.

- Reklam -
- Reklam -

Yayınevinin duyurusuna hep birlikte göz atalım:

erlend loe doppler
Eserleri yirmiden fazla dilde okunan Norveçli yazar Erlend Loe’nun unutulmaz bir modern zaman figürüne dönüşen kahramanı Doppler’i tanımayan pek kalmadı ama biz yine de biraz anımsatalım: İki çocuklu başarılı bir aile babası, başarılı bir tadilattan geçmiş güzel bir evi ve çok başarılı olduğu iyi bir işi olan Andreas Doppler bir gün ormanda dolaşırken bisikletten düşer. Otların arasında yarı baygın bir halde uzanırken, uzun zamandır hissetmediği bir huzur dolar içine: Yeni banyo için fayans seçimi gibi banal düşüncelerden kurtuluverir. Birkaç gün sonra işini, evini ve ailesini terk edip ormana taşınır. Doğa güzel, karanlık ve derindir; ayrıca kendini geyikten başka her şey sanan Bongo’su da vardır. Loe, “Doppler”in devamı olarak yazdığı “Bildiğimiz Dünyanın Sonu”nda da Doppler’in yuvaya dönüş çabalarını anlatır, ormanın derinliklerinden sistemin derinliklerine uzanır. Çemberin içinde duramayanların bütün oyunlardan kovulduğu bir dünyada özgür kalmak mümkün müdür?
Erlend Loe ile sohbet etme fırsatını kaçırmamanızı tavsiye ediyoruz!

Onur Selamet

1993 İstanbul. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü mezunu. Çeşitli kısa ve orta metraj film projelerinde yer aldı. Öyküleri kimi dergi ve fanzinlerde yayımlandı. 2013'ten beri üç arkadaşıyla birlikte Marşandiz Fanzin'in makinistliğini yapmaya devam ediyor. İlk öykü kitabı "Ölü Dalgıcın Sonbaharı" ise Eylül 2018'de yayımlandı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

fantastik canavarlar grindelwaldin suclari son fragman

Nagini Göründü! “Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları” Filminden Son Fragman Yayında

batman elmer fudd ust

Batman : Elmer Fudd Raflarda