in ,

Frankfurt Kitap Fuarı “İllüstrasyon Sergisi” Başvuruları Başladı

Çocuk kitabı resimleyen tüm illüstratörlerimiz 2018 Frankfurt Kitap Fuarı’ndaki sergiye başvurmaya davet ediliyor.

Frankfurt Kitap Fuarı "İllüstrasyon Sergisi"
- Reklam -
- Reklam -

Uluslararası Yayıncılık Telif ve Danışmanlık Merkezi (YATEDAM), daha önce çocuk kitaplarında çalışmış tüm illüstratörlerimizi bu yılın ekim ayında Frankfurt Kitap Fuarı‘nda gerçekleştirilecek olan özel bir sergiye başvurmaya davet ediyor.

Türkiye yayıncılık sektörünün uluslararası alandaki görünürlüğü ve bilinirliğini artırmak amacıyla kurulan, kar amacı gütmeden faaliyetlerini yürüten YATEDAM, çocuk kitaplarımızın ve yetenekli çizerlerimizin yurt dışında yeterince tanınmadığını fark etmiş ve bu durumu değiştirmek için kolları sıvamış. Uzun uğraşlar sonunda 2018 Frankfurt Kitap Fuarı‘nda bir İllüstrasyon Sergisi’ne yer verilmesini kabul ettirmeyi başarmışlar.

Yapılan başvurular arasından seçilecek 10 illüstrasyon 10 -14 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan fuarda Türkiye Ulusal Çocuk Standı’nda sergilenecek. Başvuruda bulunan illüstratörlerin biyografilerine ve portfolyolarına da özel bir ‘İllüstratör Kataloğu’nda yer verilecek.

- Reklam -

Başvuru şartları şöyle:

- Reklam -
  • Seçki için, daha önce en az bir tane çocuk kitabı resimlemiş illüstratörler eser gönderebilir. Bu nedenle illüstratörlerimizin resimledikleri çocuk kitabının künye bilgilerini paylaşması gerekmektedir.
  • Başvuru yapılacak her çizimin en az 300 dpi çözünürlükte, jpeg formatında ve en az 2 MB büyüklüğünde olması gerekmektedir.
  • Her katılımcı en fazla 3 eseriyle seçkiye başvuruda bulunabilir.
  • Tema konusunda bir kısıtlama yoktur. Başvuruda paylaşılacak eserin daha önce yayımlanmış olması zorunluluğu bulunmamaktadır.
  • Başvuru sahibinin, ‘İllüstratör Kataloğu’ tasarımında kullanılmak üzere Türkçe kısa biyografisi, bir fotoğrafı ve başvuruda bulunduğu eserin dışında 2 eserini de paylaşması gerekmektedir.
  • En geç 27 Ağustos Pazartesi saat 17:00’ye kadar istenilen tüm bilgi, belge ve eserlerin gönderilmesi gerekmektedir.

Başvuru için istenilen tüm bilgi, belge ve eserlerin [email protected] adresine gönderebilir, her türlü sorunuz için [email protected] adresine yazabilirsiniz.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

kisgormez ust

“Kışgörmez” Yeniden Raflarda

World Fantasy Awards

2018 World Fantasy Awards Adayları Duyuruldu