in ,

İstanbul’da Masal Festivali Zamanı

Kartal Belediyesi Masal Müzesi sizleri Masal Festivali’ne davet ediyor!

Masal
- Reklam -
- Reklam -

Masallarla büyüyenler ve hâlâ masallardan kopamayanlar! Sizlere harika bir haberimiz var. İstanbul’un Kartal semti şahane bir masal festivaline ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Pek çok ilgi çekici kültür-sanat etkinliğinin altında imzası bulunan Kartal Belediyesi Masal Müzesi, şimdi de Masal Festivali için yola çıkıyor.

23-24-25 Ağustos 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek festivalde; çok kıymetli pek çok yazar, sanatçı ve eğitimci etkinlik için orada olacak. Atölyeler, söyleşiler, konserler, tek kişilik performanslar ve animasyon gösterileri de festivalde karşınıza çıkacak.

- Reklam -

Masal Festivali Programı

23 Ağustos saat 17.00’de başlayacak festival, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in ve Sunay Akın’ın katılımıyla kapılarını açacak. Açılıştan hemen sonra ise tiyatro sanatçısı Hamit Demir, “Bir Dünya Masal” adlı oyununu sergileyecek.

24 Ağustos saat 12.00’de, Yazar Sabri Koz’un “Nasreddin Hoca: Dünyaya Açılan Penceremiz” adlı söyleşisi gerçekleştirilecek. Aynı gün saat 16.00’da, Yazar Şermin Yaşar, Çocuk ile Sohbet” adlı söyleşisini gerçekleştirecek ve ardından kitaplarını imzalayacak. Tek Kişilik Performanslar, 24 Ağustos’ta da devam edecek. Saat 19.00’da, Tiyatro Sanatçısı Sevinç Erbulak,Çocuklara, Yetişkinlere ve Çocuk Yetişkinlere Masallar” adlı performansını sahneleyecek. Saat 21.00’de ise, Şair Yazar Sunay Akın’ın “Uçan Halılardan Apollo 11’e” adlı söyleşisiyle festivalin ikinci günü tamamlanacak.

Festivalin son günü 25 Ağustos’ta; Yazar Ömür Kurt, “Çocuk Psikolojisi ve Masallar” adlı söyleşisini saat 13.00’te, Yazar Koray Avcı Çakman ise “Evvel Zaman İçinde” isimli söyleşisini saat 15.00’te gerçekleştirecek. Festival, aynı gün 20.30’da, Tiyatro Sanatçısı Levent Üzümcü’nün “Sanat ve Toplum” adlı oyununu sahneye koymasıyla sona erecek.

Masal Fest

- Reklam -
Kartal Belediyesi Masal Müzesi’nde gerçekleştirilecek olan festivalin diğer etkinlikleri ise sırasıyla şunlar olacak:

23 Ağustos 2019: Geleneksel Çocuk Oyunları Atölyesi, Karagöz ve Hacivat Atölyesi, Ceren Kerimoğlu’nun ‘Masalın Büyüsü’ Söyleşisi, Masallardan Melodilere Çocuk Atölyesi, Prof. Dr. Bayram Durbilmez’in ‘Mitten Efsaneye Efsaneden Destana Dede Korkut’ Söyleşisi.

24 Ağustos 2019: Erken Çocukluk Anlatılarında Toplumsal Cinsiyet Atölyesi, Özcan Yüksek ile ‘Şehrazad’ın Sırları’ Söyleşisi, Küçük Prens Atölyesi, ‘Bir Bavul Masal’ Çocuk Tiyatrosu.

25 Ağustos 2019: Bebeğini Dik ve Oyna Bez Bebek Tasarım Atölyesi, Şapkadan Çıkan Masallar Atölyesi, Çocuklara Şarkılar Ritmik Oyunlar (Konser).

Etkinlikleri Kartal Masal Müzesi’nin sosyal medyasından takip edebilirsiniz.

Festival kapsamında gerçekleştirilecek olan atölyelere ise 0 (216) 280 6222 numaralı telefondan rezervasyon yaptırabilirsiniz.
Adres: Çarşı Mahallesi Enis Akaygen Sok. N:9 Yakacık-Kartal/İstanbul
Masalcı okurlarımıza duyurulur!


* Masallarda Cinsiyet Rolleri

* Yazarının Kaleminden: Tebriz’den Masallar

* Masallardan İlhamla Yapılmış 12 Büyülü Film

* Peri Masallarında Gezmenin En Güzel Yolu Bu Harita Olabilir!

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Wolverine Russo Kardeşler

Russo Kardeşler Yeni Wolverine Filmiyle İlgileniyor!

batman christopher nolan oyun

Christopher Nolan’ın Batman Üçlemesi Neredeyse Oyun Olacakmış!