in ,

İthaki Akademi Faaliyetlerine Başladı

Yazarlıktan çevirmenliğe, sinemadan tiyatroya dek pek çok alanda eğitim ve etkinlikler düzenlemeyi amaçlayan İthaki Akademi kapılarını açtı.

İthaki Akademi
- Reklam -
- Reklam -

Yaklaşık 20 yıldır bizleri hem yerli hem de yabancı fantastik edebiyat ve bilimkurgu eserleriyle buluşturan, bunun yanı sıra alt yayınevleriyle de pek çok farklı alanda da kitaplar basan İthaki Yayınevi, edebiyat ve sanatın her alanında atölyeler, eğitimler ve etkinlikler düzenleme amacıyla kurulan İthaki Akademi‘yi hayata geçirdi.

İstanbul Moda’da açılan İthaki Akademi’de roman ve senaryo yazarlığı, çevirmenlik ve editörlük, tiyatro ve resim dersleri başta olmak üzere pek çok alanda eğitim verilecek. Üstelik hepimizin yakından tanıdığı, alanında yetkin ve ünlü isimlerden…

Örneğin bu ay içerisinde başlayan ve ilki geçtiğimiz cumartesi düzenlenen Bilimkurgu Okuma Kulübü kapsamında katılımcılar büyük usta Bülent Somay, Kutlukhan Kutlu ve Rafet Arslan‘la birlikte türün eserlerini bilikte okuyacak, onlara bambaşka bir perspektiften bakmanın püf noktalarını öğreniyorlar.

- Reklam -

Edebiyat, Yazım ve Okuma atölyelerinde Hakan Bıçakcı, Nermin Yıldırım, Mahir Ünsal Eriş, Nilay Yılmaz ve Kayra Küpçü gibi önemli isimler fantastik edebiyat, kurmaca, yazarlık, şairlik, öykücülük ve karakter yaratma gibi konularda bilgilerini paylaşacaklar.

- Reklam -

Editörlük ve Çeviri atölyelerinde ise önemli ustalarımızdan Selahattin Özpalabıyıklar ve Savaş Kılıç katılımcılara çeviriye giriş konusunda dersler verip editörlükle ilgili deneyimlerini paylaşacaklar.

Altyazı dergisinin sinema seminerleri, senaryo yazımı ve sahne eğitimi, tarih sohbetleri, resim, müzik ve felsefe atölyeleri gibi pek çok etkinliğin düzenleneceği İthaki Akademi hakkında daha fazla bilgi almak, katılım şartlarını ve iletişim adresini öğrenmek isterseniz sosyal medya hesaplarına göz atabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

green arrow ilk yil ust

Green Arrow İlk Yıl: Zümrüt Okçu’nun Yeniden Doğuşu

Stephen King - Owen King - uyuyan güzeller (sleeping beauties)

Stephen King ve Oğlundan Yeni Korku Romanı