in ,

İzmir Enternasyonal Fuarı Başladı: Etkinlik Takvimi Belli Oldu

İzmir Enternasyonal Fuarı başladı. 3-12 Eylül tarihlerinde yapılacak fuar ile Dünya Belediyeler Birliği (UCLG) Kültür Zirvesi kapsamında kentte bir dizi etkinlik düzenlenecek.

İzmir Enternasyonal Fuarı
- Reklam -
- Reklam -

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği İzmir Enternasyonal Fuarı başladı. 3-12 Eylül tarihleri arasında devam edecek fuar için, aynı zamanda 9-11 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek olan Dünya Belediyeler Birliği (UCLG) Kültür Zirvesi kapsamında da birçok etkinlik gerçekleştirilecek.

3 Eylül Cuma günü kapılarını kent halkına açan fuar, “90 Yıldır Birlikte Kutluyoruz”, “Geleceği İzmir’de Birlikte Kuruyoruz” sloganları ile etkinliklerine başladı. Behçet Uz’un mirası Kültürpark, 10 gün boyunca sanatın, teknolojinin, ticaretin, sporun ve kültürel değerlerin merkezi olacak. Farklı birçok alanda etkinliklerin yapılacağı Fuar’da ayrıca “Kitap Sokağı” kısmında birçok yayınevi de bulunacak.

90’ıncı kez kapılarını açan ve Mustafa Kemal Atatürk tarafından, ‘Türkiye’nin gelecek planlarının hayata geçirilmesi’ amacıyla kurulan İzmir Enternasyonal Fuarı, değerlerini bu yıl yeni nesle aktarmayı hedefliyor. Geleneği gelecek ile buluşturan fuar, 7’den 70’e herkese kucak açıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen fuar, 12 Eylül tarihine kadar teknoloji, ticaret, kültür, sanat ve eğlencenin her yaş grubuna hitap eden etkinlikleriyle İzmirlileri karşılayacak.

- Reklam -

İzmir Enternasyonal Fuarı 12 Eylül Tarihine Kadar Devam Edecek

İzmir Enternasyonal Fuarı

Başlangıcını hologram gösterisi ile yapan fuarda geçmiş yıllara ait fuar görüntüleri ve fuara katılan sanatçıların yer aldığı videolar gösterildi. Gölet üzerinde büyük bir alana yansıtılan görüntüler, ziyaretçilere duygu dolu anlar yaşattı.

Sinema gösterimleri, çim konserleri, söyleşiler, şiir akşamları, dans gösterileri, tiyarto buluşmaları, sergiler, konserler, hava gösterileri ve oratoryolar gibi birçok etkinliği olacağı fuarda ayrıca ünlü isimler de yer alacak. Şevval Sam, Gazapizm, Cem Adrian, Tan Taşçı, Duman ve Hakan Altun’un ereceği konserlerin yanı sıra birçok gösteri de ziyaretçileri bekliyor olacak.

- Reklam -

İzmir Enternasyonal Fuarı aynı zamanda çocukları da düşünen etkinlikler gerçekleştiriyor. İzmir Çocuk Sahnesi’nde canlı heykel, pandomim, palyaço ve tahta bacak gibi programların yanı sıra, şişme oyun alanı, vücut langırtı, çocuk bilim çadırı ve atölyeler bulunacak.

Fuara katılmak isteyenler etkinlik takvimine ief.izfas.com.tr adresi üzerinden ulaşabilirler.

Temeli 1923’te Mustafa Kemal Atatürk tarafından yine İzmir’de toplanan İktisat Kongresi’ne dayanan ve miras niteliğinde bir organizasyon olan İzmir Enternasyonal Fuarı, dünyanın sayılı genel ticaret fuarlarından biri olarak kabul ediliyor. Yıllar boyunca uluslararası ticaret bağlantılarına ev sahipliği yapan Enternasyonal Fuarı, bu görevini zamana uygun bir şekilde yapmaya devam ediyor.

Ya sizler İzmir Enternasyonal Fuarı’na katılmayı düşünüyor musunuz? İlk gün gittiniz mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Shang-Chi incelemesi

Shang-Chi İncelemesi: Marvel Sinematik Evreni’ne Uzak Doğu Takviyesi

Doğum Lekesi Gibi Bir Gülümseme - Barış Bıçakçı

Barış Bıçakçı Yeni Kitabı Doğum Lekesi Gibi Bir Gülümseme ile Dönüyor