in ,

Kadın Belgesel Yönetmenleri ile Bir Söyleşi: Kadının Lensinden

Kadın Belgesel Yönetmenleri ile “Kadının Lensinden” söyleşisinde, farklı meseleler çerçevesinde kadın varlığını ve deneyimlerini belgeselleştiren dört yönetmen bir araya geliyor.

Kadın Belgesel Yönetmenleri ile Bir Söyleşi: Kadının Lensinden
- Reklam -
- Reklam -

Kadının Lensinden: Kadın Belgesel Yönetmenleri ile Bir Söyleşi (Through Her Lens: A Roundtable with Women in Documentary) etkinliği bu ayın sonunda gerçekleşecek.

Söyleşinin moderatörlüğünü, Antoine Köpe’nin Anıları (2017), Artık Hayallerim Var (2014), Öteki Kasaba (2010), İsmini Melek Koydum (2006), Rebetiko: İki Şehrin Şarkısı (2005) belgeselleriyle tanınan ve James Madison Üniversitesi’nde Yrd. Doç. Dr.’luk görevini sürdüren Nefin Dinç üstleniyor.

Zoom üzerinden gerçekleştirilecek çevrim içi etkinlikte, Selin Ardı Kadın belgeselinin yönetmeni Emine Uçak, Kim Mihri belgeselinin yönetmeni Berna Gençalp, Şiddetin Yüzü belgeselinin yönetmeni Esra Açıkgöz ve Hem Müslüman Hem Feminist belgeselinin yönetmeni Nebiye Arı konuşmacı olarak yer alacak.

- Reklam -

Yönetmenler, belgesel sinema vasıtasıyla kadınların kendi hikâyelerini bizzat anlatabilmelerinin önemi ve yapım sürecinde karşılaşılan zorluklar ekseninde deneyimlerini ve görüşlerini paylaşacaklar.

Etkinlik, 31 Mart, Çarşamba, 18:30-20:00 saatleri arasında yapılacak. Panele izleyici olarak katılmak isteyenler Zoom Katılım Formu’nu doldurarak yer ayırtabilirler.

Kadının Lensinden: Kadın Belgesel Yönetmenleri ile Bir Söyleşi Etkinliğinde Bahsi Geçecek Belgesel ve Yönetmenler

Kadın Belgesel Yönetmenleri ile Bir Söyleşi: Kadının Lensinden

Selin Ardı Kadın

Gazeteci ve yazar Emine Uçak, sel felaketi geçiren Düzce’nin Akçakoca ilçesindeki köylerine ve Adana’nın Seyhan, Yüreğir ve Yumurtalık ilçelerine uğrayarak, iklim krizi ve afet yönetimi tartışmalarında adı anılmayan, kayıpları önemsenmeyen kadınlara sözü veriyor.

- Reklam -

Kim Mihri

Yönetmen ve senarist Berna Gençalp, yerinde duramamanın verdiği güçle kendi efsanesini yaratan ve ölümünün ardından unutulan kadın ressam Mihri Rasim Müşfik Açba’nın (1886–1954) izini sürüyor.

Şiddetin Yüzü

Gazeteci Esra Açıkgöz, Kenan Özer’le ortak yürüttükleri projede, erkek şiddeti sonucu kimyasal saldırıya uğrayan kadınlara sözü veriyor.

Hem Müslüman Hem Feminist

Gazeteci Nebiye Arı, inançlarını yaşamaya çalışırken farklı kesimlerin farklı ithamlarıyla kadınlıkları kısıtlanmaya, varlıkları sorgulanmaya çalışılan kadınlara sözü veriyor.

Panelde bahsi geçecek olan belgesellerden hangilerini izlediniz? Söyleşiye katılmayı düşünüyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Twitter / ASAT-JAST

Cemalettin Sipahioğlu

1986 İstanbul doğumlu. Bilimkurgu, korku ve fantastiği uzun süre televizyondan takip edebilmiştir. Ailesinden habersiz aldığı ucuz VCD oynatıcıyı saklayıp, onlar yokken kullanarak, bu konularda film açıklarını kapatmaya çalışmıştır. Edebiyata sonradan bulaşması; bilgisizliği; bilgisizlik de, "Raftaydı ve ben onu alıp okumadım zamanında." pişmanlıkları getirmiştir. Lem ile Küvette Bulunan Günce'yle tanışması; okumaya yeni başlayan biri için hem talih, hem de talihsizlik olmuştur. Film, kitap, animasyon, çizgi roman olsun; kendi sınırlı bilgisiyle, eserleri iç dinamikleri içinde değerlendirmeye çalışır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2021 Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri Uzun Liste

2021 Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri’nde Uzun Listeler Açıklandı

Netflix Anime

Netflix, 2021’de 40’tan Fazla Anime Yayınlayacak