in

Koaceli Kitap Fuarı’ndaki “Kitap Değişim Projesi” Büyük İlgi Gördü

11. Kocaeli Kitap Fuarı kapsamında yapılan “Ben Okudum Sen de Oku” kitap değişim projesiyle ilk üç günde binden fazla kitap değiştirildi.

ben okudum sen de oku
- Reklam -
- Reklam -

11. Kocaeli Kitap Fuarı kapsamında gerçekleştirilen en anlamlı etkinliklerinden birisi de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi standında bulunan KO-MEK’in düzenlediği “Ben Okudum Sen de Oku” isimli kitap değişim projesi oldu. Projeye ait standa üç kitaplarıyla gelen okurseverler, bilgisayardan çarkı çevirip çıkan numaradaki raftan başka bir okura ait üç kitabı alıyor. Ben Okudum Sen de Oku etkinliğiyle birbirlerini tanımayan insanlar kitapların birleştiriciliği ile farklı dünyaları keşfediyor.

Üç günde bin 293 kitap değiştirildi

“Ben Okudum Sen de Oku” projesi Kocaeli Kitap Fuarı etkinliğinin ilk gününden itibaren okurların büyük ilgisiyle karşılaştı. Uygulama kapsamında fuarın başladığı cumartesi gününden itibaren ilk 3 günde 1,293 adet kitap değişimi yaşandı. Dördüncü yılındaki proje kapsamında toplamda bugüne kadar binlerce okurun kitap farklı okuyucular tarafından okundu.

ben okudum sen de oku orta

- Reklam -

Değişim projesiyle vatandaşlar KO-MEK standına gelerek istedikleri 3 kitabı verip yerine 3 yeni kitap alabiliyor. Farklı türlerde birçok kitabın alına bilindiği stantta 3’er kitap halinde birçok kez kitap değişimi yapılabiliyor. Kitap değişimine, evlerindeki okuduğu kitapları değiştirmeye gelen çocuk ve anneler oldukça ilgi gösteriyor.

- Reklam -

“Her yıl kitaplarımızı değiştiriyoruz”

Derince Cumhuriyet İlkokulu’ndan çocuğuyla birlikte kitap fuarına gelen ve kitap değişimi yapan Anne Türkan Bacak şöyle konuştu:
“Biz her yıl fuara gelip okuduğumuz kitaplarımızı değiştiriyoruz. Ben Okudum Sen de Oku etkinliğiyle farklı farklı kitapları okuma imkanımız oluyor. Gerçekten çok güzel bir etkinlik. Kitap fuarı her yıl daha da gelişerek ve daha da büyüyerek ilerliyor.“

Kaynak: İHA


Edirne Yeni “Sokak Kütüphaneleri” ile Daha Güzel!

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

akbabalarin agidi ust

Gölge Serisinin İlk Kitabı “Akbabaların Ağıdı” Raflarda

suresi dolanlar inceleme

Süresi Dolanlar: Onlar Her Zaman İki Kişidir; Bir Hayalet ve Çırağı