in ,

KR Kitap Kulübü #7 | Ernst Jünger – Cam Arılar

Kayıp Rıhtım Kitap Kulübü tüm heyecanıyla devam ediyor. Yedinci etkinlikte beraber okuyacağımız eser Ernst Jünger’in “Cam Arılar”ı oldu. Kitabı 20 Nisan tarihinden itibaren Forum’da tartışmaya başlayacağız. Hepinizi bekliyoruz!

kr kitap kulubu 7 cam arilar
- Reklam -
- Reklam -

Kayıp Rıhtım Kitap Kulübü hız kesmeden devam ediyor. Yedinci durağımızda Jaguar Kitap’ın altkültür eserlerini yayımladığı Prospero Kitaplığı‘ndan Ernst Jünger’in “Cam Arılar” adlı distopik kitabını konuk ediyoruz.

Mert Moralı çevirmenliğinde çıkan eserin tanıtım bülteni şu şekilde:

Ernst Jünger – Cam Arılar | Arka Kapak Tanıtımı

Bir zamanların süvari yüzbaşısı olsa da, artık beş parasız olan Richard, iş bulmak için ordudan arkadaşı cam arilarTwinnings’in yardımına başvurur.  Fakat artık devir değişmiştir: Atların yerini tanklar, kahraman askerlerin yerini iş adamları almıştır. Neyse ki Twinnings, Richard için gizemli bir mucit ve iş adamı olan Zapparoni ile bir görüşme ayarlar. Zapparoni otomat üretiminden film endüstrisine birçok alanda muazzam bir güce sahiptir ve bazı işler için Richard gibi birine ihtiyacı vardır.  Görüşme, Zapparoni’nin hem teknoloji harikalarıyla dolu hem de tamamen doğayla bütünleşmiş malikânesinde yapılacaktır.

- Reklam -

Richard böylesine güçlü ve zeki bir adamın kendisiyle neden görüşmek istediğini merak ederken, geldiği bu büyülü mekânın gizemini de fark eder: Teknolojinin yeni dünyası ile bir askerin eski dünyasının karşılaşmasıdır bu.

Distopik kurgusu, felsefi derinliği ve insan ruhunun yeni dünyayla karşılaşması sonucu yaşadığı travmayı tasvir gücüyle türünün en iyileri arasında yer alan Cam Arılar, (1957) adeta bir kâhinin şaşkınlığa uğratan öngörülerinin de romanı.

Yirminci yüzyıl Alman edebiyatının en tartışmalı ve özgün yazarlarından Ernst Jünger’in bu sıradışı eserini Mert Moralı Almanca aslından çevirdi.

Önemli Not: Kitabın tartışması 20 Nisan’da başlayacaktır.

- Reklam -

CAM ARILAR ÇEKİLİŞİ

Instagram çekilişine katılmak için BURAYA tıklayın.

Twitter çekilişine katılmak için de BURAYA tıklayın.


Son olarak etkinlikler hakkındaki gelişmeleri takip edebileceğiniz Kayıp Rıhtım Kitap Kulübü’nün ana başlığına hepinizi bekleriz.

Şimdiye kadar yaptığımız tüm etkinliklere buradan (eski etkinlikler her zaman tartışmaya açık) bakabilirsiniz. Aynı zamanda etkinlikleri Goodreads’ten takip etmek için KR Kitap Kulübü’nün grubunu ve Kayıp Rıhtım’ın ana hesabını takip etmeyi unutmayın.

Şimdiden keyifli okumalar dileriz. Etkinlik başlangıcında başlığa uğramayı unutmayın.

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

14 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for mtears mtears dedi ki:

    Yerimi alayım şurdan.
    Anketti,kitaptı derken asıl olaya konunun başlığını okuyunca dikkat ettim. Şaka maka derken kulübümüzün 7.etkinliğine başlıyoruz yani nerdeyse 7 aydır yapıyoruz. Hepsine katılım sağlayamasam da katıldıklarımdan çok zevk aldım :cherry_blossom:
    Ne güzel yapıyoruz yavv :grinning:

  2. Avatar for Nemo Nemo dedi ki:

    Cidden öyle. Umarım daha uzun süre devam eder. :krs:

  3. Avatar for Fingolfin Fingolfin dedi ki:

    Prospero kitaplığının en kötü kitabıydı bence.

  4. Avatar for Karahayalci Karahayalci dedi ki:

    Okumaya başladım bugün - yani dün saate yeni baktım da :sweat_smile:Şuanlık iyi ya da kötü gibi bir fikrim yok ama gidişattan tahminim baya su kaldıracak bir tartışma olacak yeterince kişi olursa. Konuşmak için geberiyorum ama bir hafta sıkacağız dişimizi.

  5. Avatar for Wiarthe Wiarthe dedi ki:

    Kitap yorumlarını bekleyen kitlede olmak da heyecanlıymış yahu! Güzellemeler çok olursa alışveriş listemdeki yığın büyüyecek aksi halde para cebimde kalacak. Kitap illeti kumara ancak bu kadar yakın olabilirdi. :sweat_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

9 cevap daha var.

Sinemada Bilimkurgu Alt Türleri #5: Uzay Operası

Sinemada Bilimkurgu Alt Türleri #5: Uzay Operası – Kâinat Boyu Serüven

Cormac McCarthy - Yol

Cormac McCarthy’nin Ünlü Post-Apokaliptik Romanı “Yol” Şimdi Türkçe