Kayıp Rıhtım Kitap Kulübü tüm hızıyla devam ediyor! Sekizinci durağımızda Amerikan gotik ve korku edebiyatının önde gelen yazarlarından Shirley Jackson’ı 1962 tarihli “Biz Hep Şatoda Yaşadık” romanıyla ağırlıyoruz.
Siren Yayınları’ndan Berrak Göçer çevirisiyle çıkan eserin tanıtım bülteni şu şekilde:
Dünyadan gizlenerek yaşayan iki kız kardeş ve gölgesini geçmişten bugüne, onların üzerine düşüren gizemli bir olay… Usta yazar Shirley Jackson, bu kısa ve mücevher misali pırıl pırıl romanda ters köşelerle örülü bir öykü anlatıyor, okura tuzaklar ve yanılsamalarla dolu bir zemin sunuyor. Biz Hep Şatoda Yaşadık, inişleri ve çıkışları, anlatımdaki mahir sıçrayışlarıyla Shirley Jackson’ın dehasını ortaya koyuyor; üstelik karşılaşacağınız en tuhaf ve cazip roman kahramanlarından biriyle, Merricat ile tanışmanızı sağlıyor. Merricat, onu mahvedecek hakikatlerin karşısında hayallerinin sayesinde dimdik duruyor, ne ki bazı hayaller, kabuslarla koyun koyuna uyuyor.
Bugün Stephen King’den Neil Gaiman’a değin pek çok çağdaş yazarın ilham kaynakları arasında andığı Shirley Jackson, Amerikan Gotiği’nin klasiklerinden sayılan Biz Hep Şatoda Yaşadık ile anlatıcı olarak ustalığını gözler önüne seriyor ve kız kardeşliğe dair unutulmayacak bir metne imza atıyor. Doğada hiçbir şey yoktan var olmuyor ve sarayların enkaza, hayallerin hezeyana dönmesi için bir an yetiyor; geriye kala kala biraz toz, belki biraz da kül kalıyor. En ölümcül zehirler, tıpkı en kuvvetli tılsımlar gibi insan yüreğinde büyüyor ve hiçbir yer, ama hiçbir yer insanın evi gibi olmuyor.
Önemli Not: Kitabın tartışması 22 Mayıs’ta başlayacaktır.
Romanla ilgili sitemizde yayımlanan incelemeye de buradan ulaşabilirsiniz.
Son olarak etkinlikler hakkındaki gelişmeleri takip edebileceğiniz Kayıp Rıhtım Kitap Kulübü’nün ana başlığına hepinizi bekleriz.
Şimdiye kadar yaptığımız tüm etkinliklere buradan (eski etkinlikler her zaman tartışmaya açık) bakabilirsiniz. Aynı zamanda etkinlikleri Goodreads’ten takip etmek için KR Kitap Kulübü’nün grubunu ve Kayıp Rıhtım’ın ana hesabını takip etmeyi unutmayın.
Şimdiden keyifli okumalar dileriz. Etkinlik başlangıcında başlığa uğramayı unutmayın.
Kitabın çevirmeni, çevirdiği kitaplara müzik listeleri oluşturuyormuş. Bu liste de bu kitabın müzik listesiymiş, belki dinlemek istersiniz.
Okudum ve 22 Mayisa hazirim…herkese iyi okumalar dilerim
Ben de okudum ve başlangıç tarihini heyecanla bekliyorum
Buralarda yokken son zamanlarda en severek okuduğum kitap ankete girmiş, bir de anketten ipi göğüsleyerek çıkmış
Tartışma gününü heyecanla bekliyorum.
Geldi, çattı, 22 Mayıs…