in

KR Kitap Kulübü #14 Shirley Jackson – Piyango ve Diğer Öyküler

Karantina günlerinde Kayıp Rıhtım Kitap Kulübü’nün yeni etkinliğiyle nefeslenmek ister misiniz? 5 Nisan’da başlayacak Shirley Jackson’ın “Piyango ve Diğer Öyküler” kitabının tartışmasına hepinizi bekliyoruz!

KR Kitap Kulübü #14 Shirley Jackson - Piyango ve Diğer Öyküler
- Reklam -
- Reklam -

KR Kitap Kulübü’nde sıra 14. etkinlikte: “Piyango ve Diğer Öyküler” kitabıyla Shirley Jackson! Hatırlarsanız yazarı Biz Hep Şatoda Yaşadık romanıyla da ağırlamıştık ve bu vesileyle kulübümüzde bir yazar ilk defa iki kere yer almış olacak.

Şu karantina günlerinde araya bir kitap kulübü etkinliği dahil etmesek olmazdı. Tüyler ürpertici bir seçimse tamamen rastlantı.

Her zamanki gibi ilgili başlıkta tartışma başlangıç tarihinden (05.04.2020) itibaren kitabın üzerine konuşacağız.

- Reklam -

5 Nisan’da bizlere katılmayı unutmayın.

Siren Yayınları’ndan yazarın diğer eserlerinde de olduğu gibi Berrak Göçer çevirisiyle çıkan kitabın tanıtım bülteni şu şekilde:

Piyango ve Diğer Öyküler | Arka Kapak yazısı

Piyango ve Diğer ÖykülerBir kadın, deli gibi o gün evleneceği adamı arıyor, okunmamış bir mektup, bir ilişkinin en dehşetli yanlarını ortaya çıkarıyor ve mavi takım elbiseli, uzunca boylu bir adam, sinsice sayfalar arasında dolaşıyor… Shirley Jackson, modern edebiyat tarihine geçmiş en iyi öykülerden biri olarak anılan Piyango’yu çoğunlukla kadın kahramanlara, gündelik yaşamda üzerinde pek durulmayan gerginlik ve teslimiyet anlarına odaklanan öyküleriyle bir araya getiriyor. Bu birbirinden ayrı ve yine de birbiriyle bağlı öykülerde insanın üzerine üzerine gelen duvarlar, fırlatılan taşlar, harcanmış rüyalar var ama bunların hiçbiri, insanların içinde yatan karanlıklar kadar ürkütücü, onlar kadar düşündürücü görünmüyor.

- Reklam -

İlk yayımlandığı The New Yorker dergisine rekor sayıda okur mektubu gelmesine yol açan, kışkırtıcı unsurları olduğu gerekçesiyle pek çok yerde yasaklanan Piyango, diğer öykülerle birleşerek Shirley Jackson’ın karamsar, karanlık ve karanlığıyla büyüleyen dünyasının, dünyamızın kapılarını aralıyor.
Önemli Not: Kitabın tartışması 5 Nisan‘da aşağıdan yorumlar bağlantısına tıklayarak ulaşabileceğiniz başlıktan başlayacaktır.


Son olarak etkinlikler hakkındaki gelişmeleri takip edebileceğiniz Kayıp Rıhtım Kitap Kulübü’nün ana başlığına hepinizi bekleriz.

Şimdiye kadar yaptığımız tüm etkinliklere buradan (eski etkinlikler her zaman tartışmaya açık) bakabilirsiniz. Aynı zamanda etkinlikleri Goodreads’ten takip etmek için KR Kitap Kulübü’nün grubunu ve Kayıp Rıhtım’ın ana hesabını takip etmeyi unutmayın.

Şimdiden keyifli okumalar dileriz. Etkinlik başlangıcında başlığa uğramayı unutmayın.


* Doğu Yücel: “Sadece Hikâyeye Kulak Veriyorum ve Onun Götürdüğü Yere Gidiyorum”

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

15 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Salgın durumu elimi kolumu bağlar gibi oldu. Kargo işi sakata gelmezse, söz verdiğim gibi çekilişiyle huzurlarınızda olacağım.

  2. Avatar for Nemo Nemo dedi ki:

    Bence şu zamanda hiç gerek yok, çekiliş için kargoyu vermeye gitme boşver. Başka zamana artık. :smiley:

  3. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Moralleri yüksek tutmak için çekiliş işini ertelemem. Fakat! Kargo kısmının “şartlar gereği, en uygun zamanda yollanacağı” uyarısını yaparım artık. Güç olmayacak, sadece geç olacak. :sweat_smile: :man_shrugging:

  4. Avatar for Nemo Nemo dedi ki:

    Daha kitabın yarısındayım, tartışmalı Piyango öyküsüne gelemedim. Bilmiyorum kitabı kimler okuyor, ancak içinde Jackson’ın kendine has dilinde birçok şahane hikâye var. Karakter ve patolojileri ustaca işlemesi bir yana yazdığı romanları andıran (tabii farklılaşan) anlatıları okumak da keyif veriyor.

  5. Avatar for royem royem dedi ki:

    Sahi kim bu James Harris?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

10 cevap daha var.

Vahşi - Selvi Atıcı Ön Okuma

Selvi Atıcı’dan Yerli Fantastik Romana Dikkat Çeken Katkı: “Vahşi”

Spider-Man 3: Home Run Kraven

Spider-Man 3 Filminin Adı ve Kötüleri Belli Oldu