in ,

Londra ve Paris Kitap Fuarları, Corona Virüsü Nedeniyle İptal Edildi

Paris Kitap Fuarı’ndan sonra Corona Virüsü salgını nedeniyle bir iptal kararı da, sektörün büyük etkinliklerinden Londra Kitap Fuarı’ndan geldi.

Londra Kitap Fuarı Corona Virüsü
- Reklam -
- Reklam -

Yayıncılık sektörü için global anlamda önemli bir yer teşkil eden Londra Kitap Fuarı, Avrupa’nın farklı noktalarında görülen Corona virüsü sebebiyle bu yıl iptal oldu.

Önümüzdeki hafta gerçekleşmesi planlanan Londra Kitap Fuarı’nda, hükûmet tarafından açıklanan önlemler ve artan endişeler nedeniyle iptal kararı alındı. Aslında bu karar ani olsa da birçok yayınevinin fuara katılmayacağını bildirmesiyle tahmin ediliyordu. Şimdiye kadar İngiletere’de Corona Virüsü’nü taşıyan 85 kişi olduğu biliniyor.

Üstelik Avrupa’da iptal edilen tek fuar bu da değil. Bu ayın sonlarında Fransa’da yapılması planlanan Paris Kitap Fuarı da iptal edildi. İptalin sebebi Fransız hükûmetinin virüsün yayılmasını önlemek amacıyla kapalı bir alanda 5 binden fazla insanın toplanmasını yasaklayan kurallardı.

- Reklam -

Almanya’da yaklaşmakta olan ve genellikle yüz binlerce kitapseveri ağırlayan, farklı ülkelerden de katılımcıların çoğunlukta olduğu Leipzig Kitap Fuarı da iptal edilen fuarlar arasında. İtalya’da gerçekleşen Bologna Çocuk Kitap Fuarı da, Mayıs ayına ertelendi. Ancak virüs tehdidinin devam etmesi durumunda iptal edileceği bildiriliyor.

Gelen son bilgiler ise 2 – 11 Nisan 2020 tarihleri arasında Suudi Arabistan’da gerçekleştirilecek Riyad Uluslararası Kitap Fuarı’nın da ertelendiğini gösteriyor.

Londra Kitap Fuarı, 25 Binden Fazla Katılımcıya Ev Sahipliği Yapıyordu

Londra Kitap Fuarı’nı düzenleyen Reed Exhibitions, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Corona Virüsü’nün sebep olduğu etkiler Birleşik Krallık’ta ve dünyadaki yaşamlarımızın tüm yönlerinde kendini belli ediyor. Bu da katılımcılarımızın çoğunun seyahat kısıtlamalarıyla karşı karşıya olduğunu gösteriyor. İngiltere hükûmetinin yönergelerini izliyor ve halk sağlığı otoriteleri ve diğer kuruluşların önerileriyle çalışıyoruz. Bu nedenle bu yılki etkinliğe devam etmeme kararını aldık.”
Londra Kitap Fuarı

Londra Kitap Fuarı, 25 binden fazla yazar, yayıncı, temsilci ve diğer endüstri çalışanlarına ev sahipliği yapıyor. Ayrıca dış ülkelere yapılan telif hakkı ve diğer anlaşmaların satışı için önemli bir uluslararası pazar yeri olarak biliniyor. Haliyle bu yılki fuarın iptali yayıncılık sektörü adına da oldukça sıkıntılı bir dönemin yaşanacağı anlamına geliyor.

Londra ve Paris fuarlarının bu yıl içinde yeniden gündeme gelip gelmeyecekleri ise henüz belirsizliğini koruyor.

- Reklam -

Paris Kitap Fuarı Corona Virüsü

Koronavirüs edebiyat sektörüne olduğu kadar sinema sektörüne de büyük sorunlar yaşatıyor. Virüs nedeniyle şimdiye çek birçok film çekimleri ertelendi. Aynı şekilde vizyona girmeye hazır olan No Time do Die gibi yapımlara da erteleme haberi geldi. Marvel Stüdyoları’nın önümüzdeki ay çıkması beklenen Black Widow’unun da benzer bir ertelemeyle karşı karşıya olduğu alınan haberler arasında.

Virüsün her sektöre olan yansıması konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Alınan bu tarz kararların ülkemizde de önlem olarak uygulanması gerektiğini düşünüyor musunuz? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Slavoj Zizek: Corona Virüsü Kapitalizmi Bitirebilir

Kaynak: New York Times

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Son haberler, mutasyon, etkilenme ihtimali olan nüfus oranı, post apokaliptik kurgulara olan tutkum her gün biraz daha fazla ürkmeye başladım.

  2. Avatar for IrethOronar IrethOronar dedi ki:

    Fazla abartıldığını düşünüyorum

  3. Avatar for Vector Vector dedi ki:

    Bir de “nüfusun 500 milyona düşürülmesi” komplosu var :slight_smile:.

    Bilmiyorum, o kadar oyun oynadım ki çocuk oyuncağı ve hayal ürünü gibi geliyor bu durumlar. Sanırım yapmak istedikleri şey buydu: "Kıyamet sonrası"na aşina bir gençlik.

  4. Avatar for alper alper dedi ki:

    Sosyal medya, komplo, laboratuvar üretimi vs ya da inanıyorum, inanmıyorum meselesini çoktan aştık gibi.

    Uzmanların açıklamaları, konu hakkında Türkiye dışında olan ilgilerin çoğu hala kesinlikle şu olacak diyemiyor ama durum tehlikenin daha da büyüdüğü yönünde. Son 2 gündür 2 alt mutasyondan bahsediliyor. İnsandan hayvana bulaştığı yönünde tespitler var ki bu durum çok daha tehlikeli insan, hayvan, insan dolaşımı çok daha tehlikeli oluyor bu tarz virüslerde.

    Program 10 gün öncenin, o günden bu yana çok fazla gelişme oldu ama yine de izlemenizi öneririm.

    Ekleme: Yeri gelmişken Korona ile ilgili değil ama virüsler, mikroplar, bakteriler ile ilgili konuya meraklı olanlara bir kitap önereyim.

  5. Avatar for Nemo Nemo dedi ki:

    Neden?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

black widow marvel 2020 corona virüsü

Marvel, Corona Virüsü Sebebiyle Black Widow Filmini Erteleyebilir

Taika Waititi Charlie'nin Çikolata Fabrikası Netflix

Taika Waititi, Charlie’nin Çikolata Fabrikası’nı Netflix Animasyonu Yapıyor