in

Mitoloji Atölyesine Katılmak İster Misiniz?

Mitoloji meraklılarına, birikimlerini daha da arttırabilmeleri için “Mitoloji Atölyesi”. Mitolojiyle ilgilenen veya ilgilenmek isteyenler için Aktif Felsefe’den mitlerle dolu dolu geçecek 4 haftalık seminer dizisi!

mitoloji atolyesi
- Reklam -
- Reklam -

Aktif Felsefe düşünmeyi, sorgulamayı, araştırmayı, bilme arzusunu, öğrenmeyi, sürekli öğrenmeyi, felsefeyi ve felsefe yapmayı seven, bu saydıklarımıza adeta gönül veren insanların bir araya gelmesiyle oluşan Yeni Yüksektepe Kültür Derneği’nin donanımlı eğitmenleriyle felsefeyi ve felsefe yapmayı amaç edinen bir programlar dizisidir.

Bütünleşmek, Karşılaştırmalı İnceleme, Kendini ve Doğayı Tanımak ilkelerine dayalı Aktif Felsefe topluluğu sürekli olarak düzenlediği toplantılar, seminerler, konferanslar, atölyeler ve çeşitli etkinliklerle daha çok insana ulaşmış ve ulaşmaya da devam ediyor. Düşün hayatının gelişmediği bir yerde, başka alanlarda da herhangi bir gelişme beklenemeyeceğinden bu oluşumun sunduğu fırsatları değerlendirmekle kolektif olarak düşün dünyamızı da geliştirmeye başlayabiliriz.

Uzun bir çalışma sonunda derlenen dersler Ozan Rüşvanlı tarafından bir dizi konferans şeklinde verilecek. Aktiffelsefe Bakırköy’de, 9 Ekim 2017 Çarşamba günü başlayacak ve 4 hafta sürecek olan Mitoloji Atölyesi’nin programı ise şu şekilde:

- Reklam -

1. hafta – MİTOLOJİ NEDİR?

Amerikalı mitolojist Joseph Campbell ile analitik psikolojinin kurucusu Carl Gustav Jung’n fikirleri ışığında mitolojinin anlamına değinilecek. Bilinç, bilinçdışı, gölge, arketip gibi kavramlar üzerinde durulacak.

2. hafta – BHAGAVAD GİTA ve ARJUNA’NIN SEÇİMİ

Eski bir Hint destanı olan Mahabharata’nın Bhagavad Gita bölümünde anlatılan Arjuna’nın seçimi bu bölümün ana konusu olacak. Doğu felsefesinde yedi katlı yapı olarak bilinen insanı hareket ettiren motivasyonlar ve dinamikler incelenecek. Yaptığımız seçimlerden ve sonrasında yaşanan yol ayrımlarından bahsedilecek.

- Reklam -

3. hafta – GILGAMIŞ’IN SONSUZLUK ARAYIŞI

Kişilik ve bireyin farkları üzerinde konuşulacak. Tarihin ilk yazılı destanı olan Gılgamış destanından bahsedilecek. Ölümsüzlüğü arayan kahraman Gılgamış’ın hikayesinden yola çıkılarak, insanın kendini arayışı, kendi içindeki sonsuzluğu keşfi bu bölümün ana konusunu oluşturacak.

4. hafta – ODYSSEUS ve İNSANIN İÇ YOLCULUĞU

Yunan mitolojisindeki Odysseus, Homeros’un Odysseia destanında bahsettiği kahramandır. Zekası, aklı ve iradesiyle ön plana çıkar. Troya seferine yol açan da Odysseus’tur. Tahtadan yapılma Truva atı, onun pratik zekasının ürünüdür. Seminerin bu bölümünde Odysseus’un maceraları ve denizle olan mücadelesinin ışığında insanın iç yolculuğu anlatılacak.

Atölyenin kontenjanı ise sınırlı sayıda. Katılacak bireylerin önceden rezervasyon yaptırmaları gerek. Bu işlemlerin nasıl olması gerektiğini oluşumun Facebook sayfasından öğrenebilirsiniz!

Seray Soysal

Okumayı ve yazmayı öğrendiğimden beri bir şeyler yazıyorum. Daha çok da okuyorum. Sosyoloji okuduğum için inceleme alanım bu dünyanın insanları olsa da ilgi alanım başka dünyalar olduğu için artık MSGSÜ Felsefe Bölümü'nde yüksek lisans öğrencisiyim. Bir Bellatrix, Auri kadar olmasa da ben de pek buralardan sayılmam zaten.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

firin saldirisi ust

Haruki Murakami’nin “Fırın Saldırısı” Raflarda

The Powerpuff Girls Bliss

The Powerpuff Girls’ün Dördüncü Üyesiyle Tanışın!