in

Orta Dünya Hayranları “Beş Ordular Savaşı”nı Canlandırdı

J.R.R. Tolkien’ın kurguladığı Orta Dünya’ya gönül veren yaklaşık bin kişi, “Beş Ordular Savaşı”nı yeniden canlandırdı.

bes ordular savasi gorsel
- Reklam -
- Reklam -

J.R.R. Tolkien ve kurguladığı harika Orta Dünya evrenini sevenleri kıskandıracak bir haberimiz var. Bu evrenin hayranlarının en büyük hayallerinden birisi kuşkusuz, Tolkien’ın büyülü dünyasını canlı olarak deneyimlemektir. Canlı rol yapma oyunu “LARP” (live action role-playing game), ülkemizde ne yazık ki pek yaygın olmasa da dünyada daha çok biliniyor ve organizasyonları yapılıyor.

Bu haberimizse Prag’ın 80 kilometre kuzeyinde yer alan Çek kasabası Doksy’nin yakınındaki ormanda yapılan harika bir etkinlikten. Bu hayranlık uyandıran organizasyonda yaklaşık bin Tolkien âşığı, The Hobbit’te yer alan “Beş Ordular Savaşı”nı (Battle of Five Armies) canlandırmak için bir araya geldi.

Mızraklar çarpıştı, kılıçlar tokuştu ve oklar havada uçuştu… Kitaplara uygun olarak giyinmiş orklar, insanlar, elfler ve dwarflar çarpışmayı kazanmak için savaştılar.

- Reklam -
YouTube video

Temel olarak esinlenilen hikâye belli olmasına rağmen, savaşın sonucunun ne olacağı önceden belirlenmemiş. Hatta bazı durumlarda mücadelenin kazananı kötü taraf olmuş.

- Reklam -

Tabii ki herhangi bir olası sakatlıktan kaçınılmak için gerekli önlemler alınmış. Tahta kılıçlarla savaşmalarının yanı sıra silahların keskin kısımları da plastikle sarılmış.

Altıncı kez savaşa katılan deneyimli Lucie Zavadilova’nin açıklaması da şu şekilde:
“Biz buraya her sene bir defa gördüğümüz insanlarla buluşmak ve biraz mücadele etmek, harika bir atmosferin ve savaşın tadını çıkarmak içini geliyoruz.”
Evet, biliyoruz siz de bizim gibi hem kıskandınız hem de büyülendiniz. Giyinip kuşanarak kendinizi meydana atmak istiyorsunuz. O zaman gelin bu harika savaştan görsellere hep birlikte göz atalım.


Kaynak: Global News

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

the hollow inceleme

The Hollow: Netflix’ten Macera Dolu Bir Animasyon

Otomatik Piyano

Kurt Vonnegut’un “Otomatik Piyano”su Yeniden Raflarda