in ,

TÜYAP 39. İstanbul Kitap Fuarı ile 25. İzmir Kitap Fuarı Ertelendi

TÜYAP 39. İstanbul Uluslararası Kitap Fuarı ve 25. İzmir Kitap Fuarı, Koronavirüs salgını nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

TÜYAP 39. İstanbul Kitap Fuarı 25. İzmir Kitap Fuarı
- Reklam -
- Reklam -

TÜYAP, yaptığı yeni açıklamyla 39. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ve 25. İzmir Kitap Fuarı’nı Koronavirüs salgınının yeniden yükselişe geçmesiyle birlikte ileri bir tarihe ertelediğini açıkladı.

TÜYAP, yaptığı erteleme adına şu ifadelere yer verdi:

“Değerli ziyaretçiler ve yayıncılarımız fuarımız ileri bir tarihe ertelenmiştir. Bu yıl içinde sizlerle yeniden buluşmayı diliyoruz. Bizden haberler için hesapları ve web sitemizi takip edebilirsiniz. Herkese sağlıklı günler dileriz.”

- Reklam -

Yapılan açıklamayla birlikte, 25. İzmir Kitap Fuarı üçüncü kez ertelenmiş oldu. Daha önce de Koronavirüs pandemisinin hemen başlamasıyla bir duyuru yapılmış ve 11-19 Nisan arası yapılması planlanan fuar 30 Mayıs – 7 Haziran tarihlerine ertelenmişti. Fakat planlar yine tutmamış ve ardından yeni tarih olarak 28 Kasım – 6 Aralık 2020 arası gösterilmişti.

25. İzmir Kitap Fuarı Koronavirüs Erteleme

39. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ile 25. İzmir Kitap Fuarı Ne Zaman Yapılacak

Aslında bu ayın başında, TÜYAP’ın resmi Twitter hesabı üzerinden paylaşılan gönderiyle fiziki fuarların tekrar başladığı belirtilmişti. Açıklamada, “COVİD-19 nedeniyle ara verdiğimiz fiziki fuarlarımız bugün itibarıyla yeni hijyen önlemlerimiz ve #YeniNesilFuarcılıkanlayışımız ile başlıyor.” ifadelerine yer verilmişti.

Hem 39. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, hem de 25. İzmir Kitap Fuarı’nın ne zaman yapılacağı işe şu an için bilinmiyor. Ancak her ne kadar yapılan yeni duyuruda “Bu yıl içinde sizlerle buluşmayı ümit ediyoruz,” dense de, 2020 içerisinde etkinliğin gerçekleşmeyeceği tahmin ediliyor.

Gerek ülkemizde gerek dünya genelinde şimdiye dek, farklı etkinliklerde olduğu gibi birçok fuar iptal edildi. Pandeminin başlangıcı sonrası edebiyat dünyasının en önemli iki fuarı olarak kabul edilen Londra Kitap Fuarı ve Paris Kitap Fuarı iptal edilmişti.

39. istanbul kitap fuarı Koronavirüs Erteleme

Normal şartlar altında 31 Ekim – 8 Kasım 2020 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan 39. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nın bu yılki onur konuğu sevilen yazar Nazlı Eray seçilmişti. Bu yılki fuar teması da “Kitabın Büyülü Dünyası” olarak belirlenmişti.

Fuarların ertelenmesi konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Büyük kitap satış sitelerinin de uzun süredir gerçekleştirdiği çevrimiçi kitap fuarlarında daha uygun fiyatlara kitap satın alınabildiği için sizce bu tarz etkinliklere gerek var mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

68 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Bu erteleme en azından bu sene için fuarların iptaline kadar gider. Yayınevlerinin fuar için beklettikleri kitapları varsa bu durumda beklemelerinin pek anlamı kalmadı gibi.

  2. Avatar for Shelpe Shelpe dedi ki:

    Hem iyi hem kötü oldu bence. İyi tarafı sağlık kötü tarafı fuarın olmaması. :confused:

  3. Avatar for AeroKnight-sama AeroKnight-sama dedi ki:

    Bu kitap fuarları ne işe yarıyor cidden hiç anlamadım. Türk halkının yapacak bir şey bulamadığı için böyle fuarlara katıldığını düşünüyorum sadece. Yoksa kitap aynı kitap ha internetten yeni çıkanlara bakmışım, ha Kayıp Rıhtım’da yeni kitap haberlerini okumuşum, ha fuarda sivilceli ergenlerle birlikte kitapların kapağını incelemişim ne farkediyor ki?

  4. Avatar for SJack SJack dedi ki:

    İnternetten kitap alma ile mağazaya gidip kitap alma konusunda elbette fark vardır. Mesela ben mağazadan almam genelde. Çünkü internet üzerinden daha ucuz. Bazı kesimler de internete güvenmez. ‘‘Gider kendim alırım. Hem gezerim hem görürüm.’’ diyorlar. Fuar işi de bir eğlence olarak görülebilir. Bir kitap sever yüzlerce kitap severlerle aynı ortamda bulunup kitap almak isteyebiliyor.

  5. Avatar for AeroKnight-sama AeroKnight-sama dedi ki:

    Kitap fuarında hayatımı değiştiren bir şey oluyor mu peki? Altı üstü fuara özel yeni çıkan 2-3 kitap oluyor o kadar.

    Teknoloji fuarına gitsem, bisiklet, araba, motor fuarına vb. gitsem internette öğrenemeyeceğim veya alamayacağım teknolojileri görüp öğrenebilirim. Kitap fuarında ne var? Sadece fuara gidiyorsun aynı kitapları görüp dönüyorsun.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

63 cevap daha var.

james bond no time to die

No Time to Die Fragmanı Önemli Bir Detay İçeriyor Olabilir

Düş Yakamdan Şeytan: Donald Ray Pollock

Düş Yakamdan Şeytan: Donald Ray Pollock’tan Güney Gotiği Türünün Unutulmaz Örneği