in

Yazarlar Sırlarını Paylaşıyor: Yazarlık Okulu Başlıyor!

Ünlü yazarlardan yazmanın inceliklerini öğrenmeye hazır mısınız? Yurt dışında örneklerine sıkça rastladığımız yazarlık okullarının ilk adımı Beykoz Üniversitesi’nde atılıyor.

yazmanin incelikleri kurmaca isler
- Reklam -
- Reklam -

Yurt dışındaki üniversitelerin yaratıcı yazarlık bölümleri birçoğumuzun hayallerini süslemiştir. Nihayet ülkemizde de bu okullara öncül olabilecek bir projenin ilk ayağı gerçekleştiriliyor!

Gülşah Elikbank ve Sedat Demir’in yöneticiliğinde verilecek eğitimlerle katılımcılar roman/öykü yazmanın inceliklerini işin ustalarından öğrenecekler. 12 hafta sürecek eğitimin sonunda katılımcılar kendi öykülerini yazabilme yetkinliğine kavuşacaklar.

Eğitimlerde katılımcılar polisiye romanı Ahmet Ümit gibi bir ustadan, öykü yazmayı Yekta Kopan‘dan, romanda zaman kavramını Mario Levi‘den, kurguyu İnci Aral‘dan, şiir/şarkı sözü ilişkisini Tuna Kiremitçi‘den ve modern romanın temel unsurlarını Müge İplikçi‘den dinleme fırsatı edinecek.

- Reklam -

Gelin yazmanın inceliklerine dair bu harika okulun basın bültenine birlikte bakalım:
Yazmanın incelikleri artık sır değil.

İlkine toplamda 40 öğrencinin kabul edileceği Yazmanın İncelikleri eğitim programına edebiyata ve kurmacaya ilgi duyan, yazma deneyimine ilgi duyan her yaştan kişi katılabilecek. Toplam 36 saat dersten oluşan ve 12 hafta sonu sürecek programa %70 oranında devamlılık gösteren ve bu sürenin bitiminde kurmaca çalışmalarını sunan katılımcılara “katılım belgesi”, öğrenilen teknikler doğrultusunda kurmacanın gereklerini yerine getiren katılımcılara ise “sertifika” verilecek…

Yurt dışında örneklerini çokça gördüğümüz yazarlık okulu artık Türkiye’de. İstanbul Beykoz Üniversitesi “Yazmanın İncelikleri”nin öğretileceği Yazarlık Okulu’nda, ünlü kalem ustaları Gülşah Elikbank ve Sedat Demir’in yöneticiliği ile Prof. Dr. Nüket Güz, Doç. Dr. Pınar Seden Meral ve Yrd. Doç Dr. Levent Yılmazok’un danışmanlığında çok önemli bir projeye imza atıyor.

Ünlü yazarlar Ahmet Ümit, Yekta Kopan, İnci Aral, Müge İplikçi, Tuna Kiremitçi ve Mario Levi’nin, Gülşah Elikbank ve Sedat Demir’in yöneticiliğinde vereceği eğitimlerle katılımcılar roman ve öykü yazmanın inceliklerini işin ustalarından öğrenecekler.

Modern kurmacanın temel unsurlarının anlatılacağı eğitimde,polisiye romanı Ahmet Ümit, öykü yazmayı Yekta Kopan, romanda zaman kavramını Mario Levi, roman kurgusunu İnci Aral, şiir ve şarkı sözü ilişkisini Tuna Kiremitçi anlatacak. Her hafta sürpriz konukların da katılacağı eğitimler Beykoz Üniversitesi kampüsünde yapılacak. Böylece ilk defa böylesine zengin bir eğitmen kadrosuna sahip yazarlık eğitimi üniversite çatısında yazarların katılımıyla verilmeye başlanacak.

Ayrıca Prof. Dr. Uğur Batı “Yaratıcılığın Biyolojik Saati”, Prof. Dr. Nüket Güz “Göstergebilim ve Roman” ve Yrd. Doç. Dr. Levent Yılmazok “Bir Yazınsal Yapıt Olarak Senaryo” başlıklı seminerlerle eğitime katkı sağlarken, Doğan Kitap Genel Yayın Yönetmeni Cem Erciyes ve Can Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Can Öz de katılımcılarla buluşacaklar.Katılımcılar Gülşah Elikbank ve Sedat Demir’in yöneticiliğinde verilecek eğitimlerle roman/öykü yazmanın inceliklerini işin ustalarından öğrenecekler.


Program içeriği ise şöyle:
Katılım Şartları: Edebiyata ve kurmacaya ilgi duyan, yazma deneyimine ilgi duyan her yaştan kişi eğitime katılabilir.

Konuklar:

Can Öz, Cem Erciyes

İçerik:

1. Hafta / Roman Kurgusu: Atmosfer, Mekân, Zaman, Karakter

(İnci Aral’ın Sadakat romanı üzerinden)

2. Hafta / Konuk Yazar: İnci Aral

3. Hafta / Çağdaş Kurmacanın Temel Unsurları

4.Hafta / Konuk Yazar: Müge İplikçi ile Yapıtları

5.Hafta / Deneysel Roman

(Mario Levi’nin Size Pandispanya Yaptım romanı üzerinden)

6. Hafta / Konuk Yazar: Mario Levi

7. Hafta / Deneme Yazma

(Yekta Kopan’ın İpekli Mendil kitabı üzerinden)

- Reklam -

8.Hafta / Konuk Yazar: Yekta Kopan

9. Hafta / Şiir

(Tuna Kiremitçi’nin Ayabakanlar şiiri üzerinden)

10. Hafta / Konuk Yazar: Tuna Kiremitçi

11. Hafta / Romanın Farkı

Ahmet Ümit ve Polisiye Edebiyat

(Konuk Yazar: Cem Erciyes)

12. Hafta / Konuk Yazar: Ahmet Ümit

İletişim: 444 2 569

[email protected]

[email protected]

0538 920 37 49

[email protected]

Web Site: Beykoz Gelişim

EĞİTİM DETAYLARI

Adres: Beykoz Üniversitesi Rektörlük Yerleşkesi, Vatan Caddesi No: 69 Kavacık, Beykoz-İstanbul

Süresi: 36 Saat

Tarih: 24 Şubat 2018 Cumartesi -12 Mayıs 2018 Cumartesi

Saat: 14.30 – 17.30

Kontenjan: 40 kişi
yazmanin incelikleri

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Genç Kareli Öyküler - Tolga Gümüşay - Özet - İnceleme

Genç Kareli Öyküler: Sahi Ya O Aile Albümleri Nerelerde Şimdi?

Nebula

2017 Nebula Ödülleri’nin Adayları Açıklandı