in

Yüzüklerin Efendisi Konseri’nde İkinci Perde Çok Yakında

Yüzüklerin Efendisi filmlerinin müziklerinden oluşan canlı orkestra konserlerinden ikincisi mayıs ayında İstanbul’da.

lord of the rings in concert ust
- Reklam -
- Reklam -

Geçtiğimiz yılın nisan ayında Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde sahnelenen ve Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin ilk filmi olan The Fellowship Of The Rings‘in (Yüzük Kardeşliği) müziklerini canlı orkestra eşliğinde icra eden The Lord Of The Rings in Concert etkinliğinin ikinci ayağı önümüzdeki mayıs ayında, yine aynı mekânda gerçekleştirilecek.

Etkinlikte kariyeri boyunca 2 Akademi, 3 Altın Küre ve 4 Grammy ödülü kazanan ünlü besteci Howard Shore’un The Two Towers (İki Kule) için hazırladığı müzikler dev ekranın önündeki görkemli bir koro ve orkestra eşliğinde gerçekleştirilecek. Dinleyiciler bir yandan müzikleri canlı olarak dinlerken diğer yandan da filmdeki sahneleri izleyebilecek.

Konser için yayınlanan basın bülteninde yer alan cümlelerin bir kısmı şöyle:

- Reklam -

J.R.R. Tolkien’in oluşturduğu Quenya, Sindarin, Khuzdul, Adûnaic ve Kara Lisan dilleri kullanılarak yazılmış besteler, Frodo ve arkadaşlarının yaşadığı destansı maceranın her adımında, oyuncular haricinde başrole yerleşen diğer etkenlerden biriydi. Howard Shore’un bu bestelerinin, dev bir koro tarafından J.R.R. Tolkien’in yarattığı dillerde seslendirileceği, senfoni orkestrasının görkemli icrasıyla daha da renklenecek konser, filmleri izlerken yaşadığınız hisleri tekrar ortaya çıkaracak. Bu sırada ise; The Two Towers’tan sahneler, dev ekrandan akıyor olacak.

20-21 Mayıs 2017’de İstanbul Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde düzenlenecek etkinliğin Facebook sayfasına buradan ulaşabilir, biletlerinizi biletix‘ten ayırtabilirsiniz.

- Reklam -

Konser öncesi prova görüntülerine aşağıdaki videodan göz atabilirsiniz.

https://youtu.be/vzp5PhSvYRg

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stephen King - Owen King - uyuyan güzeller (sleeping beauties)

Stephen King ve Oğlundan Yeni Korku Romanı

the lost room ust1

The Lost Room: Kıymeti Bilinmemiş Bir Gizli Cevher