in ,

Ferit Edgü’nün “Parçalar”ı 9 Genç Yazarla Tekrar Bir Araya Geldi!

Ferit Edgü’nün tamamlanmamış öykülerinden yola çıkarak oluşturulan “Parçalar”, Dedalus Kitap etiketiyle raflardaki yerini aldı!

parcalar ferit edgu
- Reklam -
- Reklam -

Ferit Edgü’nün 1982 yılında yayınladığı “Çığlık” adlı öykü kitabının içinde yer alan “Parçalar” bölümündeki öykü taslakları, 9 genç öykücüyle birlikte yeniden hayat buldu!

Usta yazar Edgü, o bölümde bizlere şu şekilde sesleniyordu:
“Bu bölümde yer alan metinlerin tümü, ileride yazmayı planladığım öykülerin taslakları olarak kaleme alınmıştı. Bunları, yakın bir gelecekte ‘öyküleştiremeyeceğimi’ gördüm. Uzak bir geleceğe de güvenim olmadığından, oldukları gibi yayımlama yolunu seçtim. Dileyen okur-yazar, bu parçalardan yola çıkarak, bir öykü, bir roman ya da bir oyun yazabilir. Böylesi bir durumda ‘herhangi bir hak iddia etmeyeceğimi’ şimdiden belirtirim.”
Edgü’nün bu çağrısına kayıtsız kalamayan Dedalus Kitap editörü Baran Güzel de, 9 genç öykücüyle çıktığı yolda “Parçalar“ın yeni bir ruhla değerlendirilmesini sağladı. Bu özel derlemede yer alan yazarlar şöyle: Pelin Buzluk, Melida Tüzünoğlu, Mevsim Yenice, Hakan Bıçakçı, Bahadır Cüneyt Yalçın, Kerem Işık, Okan Çil, Sedat Demir ve Emirhan Burak Aydın.parcalar baran guzel

Barış Şehri‘nin kapak tasarımını üstlendiği kitabın tanıtım bülteni ise şöyle:
Parçalar, usta edebiyatçılarımızdan biri olan Ferit Edgü’nüntaslak metinlerinden yola çıkarak hazırlandı. Edgü’nün Çığlık’ında yer alan bu öykü önerilerinin bazıları tamamlandı, bazıları ise yeniden yazıldı. Aslına bakarsanız, Edgü’nün her yerden duyulabilecek güçlü sesine, dokuz farklı ses eklemlendi. Bu yüzden öykü okurlarının gözden kaçırmaması gereken bir çalışma oldu.

- Reklam -

Edebiyatımızın yaşayan en büyük ustalarından biri olan Edgü’ye saygı duruşu niteliğinde olan bu kitaba, genç kuşağın öne çıkan isimleri katkı sağladı. Ortaya çıkan yapıtların, öykü anlayışımıza yeni bir bakış getirdiğini söyleyebiliriz. Açıkçası hayal gücümüzün sınırlarını zorluyor Parçalar.
Parçalar“ı tozlu raflardan çıkartan ve yeniden şekillenmesine fırsat veren Baran Güzel ve Dedalus Kitap ailesine teşekkür ediyoruz.

Hikâye devam ediyor.

- Reklam -

Onur Selamet

1993 İstanbul. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü mezunu. Çeşitli kısa ve orta metraj film projelerinde yer aldı. Öyküleri kimi dergi ve fanzinlerde yayımlandı. 2013'ten beri üç arkadaşıyla birlikte Marşandiz Fanzin'in makinistliğini yapmaya devam ediyor. İlk öykü kitabı "Ölü Dalgıcın Sonbaharı" ise Eylül 2018'de yayımlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fables ust

Masallar Çizgi Romanını Neden Okumalıyız?

wonder woman yeni dünya kapak

Wonder Woman Yeni Dünya #1: Muhteşem Kadına Muhteşem Bir Çizgi Roman