in ,

G.R.R. Martin İmzalı “Nightflyers” Dizi Oluyor!

G.R.R Martin’in ödüllü kısa hikayesi Nightflyers, Syfy tarafından bir televizyon dizisine uyarlanıyor.

nightflyers ust
- Reklam -
- Reklam -

Heyecanla beklenen Game of Thrones‘un yeni sezonuna kavuşmamıza az bir vakit kalmışken George R.R. Martin’in dizi dünyasına etkilerinin bu diziyle sınırlı kalmayacağına dair sürpriz bir haber geldi. Ünlü yazarın 1980 yılında yayımlanan bilim kurgu-korku türündeki kitabı Nightflyersın Syfy tarafından bir televizyon dizisine uyarlanacağı açıklandı. nightflyers kitap kapak

1983 Seiun Ödülleri‘nde En İyi Yabancı Dilde Yazılmış Kısa Hikaye Ödülü’ne layık görülen ve 1987 yılında filme uyarlanan Nightflyers, Game of Thrones’un entrika dolu dünyasından oldukça uzakta seyreden bir konuya sahip. Armaggedon çağında geçen bu gerilim dolu bilim kurgu hikayesi, Dünya’nın yok oluşundan, son derece gelişmiş bir yapay zeka ve kimseye kendini göstermeyen bir kaptan tarafından yönetilen bir gemiye binerek kurtulan bir keşif grubunun başından geçenleri konu alıyor. Gizemli bir uzaylı sinyalini takip ederek, onların gemisine ulaşmaya çalışan karakterlerimiz bir süre sonra asıl tehlikenin gemini ta kendisinden gelmekte olduğunu idrak ediyorlar.

Geçmişte Nightflyers’ın film uyarlaması için de senaryo yazarlığı yapmış olan Robert Jaffe‘in yapımcı olarak yer alacağı projenin senaristliği ise Lloyd Ivan Miller ve Alice P. Neuhauser‘a emanet. Bakalım ekranlarda bilim kurgu rüzgarları estirecek olan Nightflyers, Game of Thrones denli büyük bir şöhrete kavuşabilecek mi?

- Reklam -
- Reklam -

Karşımıza ne çıkacağına dair 80’ler tadında bir fikir edinmek istiyorsanız film uyarlamasının fragmanını izlemenizi tavsiye edebiliriz.

YouTube video

Beyza Taşdelen

1996 yılının Ekim ayında İstanbul’da doğdum. Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nde başladığım eğitim hayatımı Galatasaray üniversitesi Karşılaştırmalı Dilbilim bölümünde sürdürmekteyim. Fantastikle Harry Potter sayesinde tanışıp, okuma sevgisi kazanmış çocuklardanım. Aktif olarak Kayıp Rıhtım’da yer almaya ve irili ufaklı yazılar yazmaya devam ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

jane eyre ust

Çevirmenin Çemberi: Jane Eyre

nds edebiyat odulu 2017

Notre Dame de Sion Edebiyat Ödülü Bahar Aslan’ın Oldu