in , ,

Game of Thrones Oyuncusu Diana Rigg Hayatını Kaybetti

Game of Thrones ve James Bond gibi önemli yapımlarla tanınan İngiliz aktris Diana Rigg, 82 yaşında aramızdan ayrıldı.

Game of Thrones Oyuncusu Diana Rigg
- Reklam -
- Reklam -

Game of Thrones, The Avengers ve James Bond: On Her Majesty’s Secret Service gibi yapımlarla tanınan ünlü İngiliz aktris Diana Rigg, 82 yaşında hayatını kaybetti.

İngiltere’nin en başarılı oyuncularından biri olan Diana Rigg, 1960’ların ünlü televizyon dizisi The Avengers’ta Emma Peel rolünde bir karakteri canlandırarak yıldız oldu. Yeni keşfettiği ününü yüksek profilli ve ödüllü bir kariyer başlatmak için kullandı.

Rigg aynı zamanda James Bond serisinde Tracy Di Vicenzo isimli önemli bir rol oynadı. Tracy Bond olarak da bilinen karakter, 1969 yılında gösterime giren Kraliçenin Hizmetinde filminin ana Bond kızıydı. Ancak günümüz izleyicileri kendisini daha ziyade ünlü HBO dizisi Game of Thrones’taki Lady Olenna Tyrell karakteriyle tanıyor. Rigg’in Dikenler Kraliçesi olarak da tanınan Yüksek Bahçe Leydisi’ni canlandırması kendisine önemli övgüler sunulmasının yanı sıra 2013, 2014 ve 2015’te Emmy adaylıkları kazandı.

- Reklam -

Diana Rigg james bond

BBC haber servisi, Dame Diana Rigg’in 82 yaşında öldüğünü resmi olarak şu cümlelerle duyurdu:
“Bu sabah erken saatlerde huzurlu bir şekilde öldü. Bu zor zamanda mahremiyet isteyen ailesiyle evdeydi.”

Diana Rigg Onuruna Özel Doctor Who Bölümü Hazırlanmıştı

1938’de Doncaster’da doğan Diana Rigg, kariyerine sahne oyuncusu olarak başlamadan önce Londra’daki Kraliyet Dramatik Sanat Akademisi’nde (Royal Academy of Dramatic Art) eğitim aldı. 1962’de İngiliz televizyon dizisi The Avengers’ın yeniden lansmanında gizli ajan Emma Peel rolünü oynaması için işe alındı ​​ve bu kararın ilham verici bir seçim olduğunu hızlıca kanıtladı. Rigg ile merhum oyuncu Patrick Macnee arasındaki dinamik elektrikseldi ve Rigg kendini olağanüstü bir karizma ve ağırlık kombinasyonuyla taşıdı.

Yine de o zamanlar için ekran önünde yaptığı çalışmalar ve eşit ücret için kamuya açık gerçekleştirdiği kampanyası tartışmalara konu oldu. Yaptığı bu kampanya nedeniyle o zamanki gazeteler kendisini “açgözlü” olarak lanse etti ve kınadı. Yıllar sonra BBC’nin Newsnight için yaptığı bir röportajda konuyla ilgili şunları söylemişti:
“Bu tür bir parayı seven kadın olarak resmedildim; dik başlı ve para-sevici falan filan. Ama yapılan bana haksız gelmişti, ben de konuştum.”
Diana Rigg the avengers

1969’daki The Assassination Bureau, 1982’deki Evil Under The Sun, 1983’teki King Lear ve 1997’deki Rebecca dizisi gibi zamanın önemli yapımlarında rol aldı. Mark Gatiss’in onuruna özel olarak yazdığı Doctor Who’nun 2013 bölümü “The Crimson Horror” da dahil olmak üzere kızı Rachael Stirling ile birlikte birkaç kez oynadı. Rigg’in performansının kalitesi, kariyeri boyunca bir dizi Emmy adaylığı ve Rebecca ile En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülüyle kanıtlandı.

- Reklam -

Yıllar boyunca sayısız film ve TV şovunda başrol oynayan Diana Rigg, İngiliz popüler kültürünün bir simgesi olarak sevgiyle hatırlanacak.

Oyuncunun hangi yapımlarını izlemiştiniz? Kendisini başarılı buluyor muydunuz? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.


* Black Panther Ekibi Chadwick Boseman’ın Kanser ile Mücadele Ettiğinden Habersizdi

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Büyük bir oyuncuydu.Huzur içinde uyusun.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Atiye 2. Sezon Netflix Beren Saat İzle

Atiye 2. Sezon Netflix’te Yayında: The Gift Geri Döndü

Star Trek Zaman Çizelgesi

Star Trek Zaman Çizelgesi Yayınlandı: Uzay Yolu Rehberi