in , ,

Game of Thrones’a Dört Değil, Beş Yan Dizi Geliyor

George R.R. Martin geçtiğimiz günlerde ayyuka çıkan “4 yeni Game of Thrones yan dizisi geliyor” haberlerini doğruladı, sayıyı da 5’e çıkardı.

george rr martin
- Reklam -
- Reklam -

Hatırlayacağınız gibi çok değil, sadece iki hafta kadar önce Game of Thrones dizisinin yapımcısı HBO, 7. sezonun sona ermesiyle birlikte tam 4 farklı “spinoff” (yan seri) projesiyle yollarına devam edeceklerini açıklamıştı. Bununla birlikte hangi karakterleri ya da zaman aralığını konu alacaklarıyla ilgili herhangi bir ipucu vermemişlerdi.

Doğal olarak bu haberin üzerine tüm dünya bir dedikodu kazanına dönüvermişti âdeta. Dizideki karakterleri yeniden görecek miydik? Akıllarda kalan sorulardan bazılarına cevap mı alacaktık? Kitaplardan sonrasını mı anlatacaklardı? Yoksa Game of Thrones’un çok öncesine uzanıp Dunk ve Yumurta’nın serüvenlerine mi şahit olacaktık?

Eh… GRRM’in yayınladığı blog yazısı sayesinde artık bu sorulardan bazılarının cevaplarını biliyoruz. Ya da şöyle diyelim, dizilerin neleri konu almayacağını biliyoruz.

- Reklam -

GRRM öncelikle bu projelerin gerçek anlamda bir spin-off, yani yan seri olmadığına dikkat çekiyor. Daha çok aynı evrende geçen ama tamamen farklı karakterleri ve olayları anlatan yapımlar olacakmış. O yüzden Al Turta’nın yeni serüvenlerini ya da Robert’ın İsyanı’nı görmeyi beklemememiz gerektiğinin altını çizmiş. “Son kitabı yayımladığımda Robert’la ilgili her şeyi öğrenmiş olacaksınız zaten,” diye eklemeyi de ihmal etmemiş.

Ek olarak yan dizilerden hiçbirinin Dunk ve Yumurta ile ilgili olmadığını da belirtmiş. Bu ikili hakkında hâlâ yazmak istediği pek çok hikâye olduğunu dile getiren Martin, ancak kitaplar tamamlandıktan sonra onlarla ilgili bir dizi teklifini kabul edebileceğini söylemiş. Gerekçe olarak da Game of Thrones’ta yaptığı hataya bir daha düşmek istememesini, çok yavaş yazan biri olduğundan dizinin kitapları geçmesinin iyi sonuç vermediğini göstermiş.

GRRM dört dizinin tamamında aktif olarak yer aldığını ve senaristlerle bağlantı hâlinde olduğunu belirtmiş. Hatta tam bu noktada toplamda 4 değil, 5 yeni dizi projesi olduğunu da belirterek arı kovanını biraz daha dürtüklemiş. Ne hakkında olduğunu ya da senaristini açıklamamış ne yazık ki. Ancak dediğine göre seriye en az kendisi kadar hâkim biri söz konusu. Kim olabilir sizce?

- Reklam -

GRRM son olarak bu 5 projenin hâlâ tasarım aşamasında olduğundan ve bir kısmının iptal olabileceğinden de bahsetmiş. Yani hiçbirinin garantisi yok.

Serinin altıncı kitabı Winds of Winter üzerinde hâlâ çalışmaya devam ettiği konusunda okurlarını temin eden yazar, ek olarak Silmarillion tadındaki Fire and Blood, dört yeni Wild Cards kitabı ve bir tane de sürpriz proje üzerinde çalıştığını belirtmiş.

Kalemine kuvvet diyelim. Biri hızlı yazma büyüsünü icat etse de hem Martin ve Rothfuss’a hem de bize büyük bir iyilikte bulunsa…

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nds edebiyat odulu 2017

Notre Dame de Sion Edebiyat Ödülü Bahar Aslan’ın Oldu

10 dan geriye say ust

10’dan Geriye Say: Nefes Kesici Bir Aksiyona Hazırlanın