in ,

George R.R. Martin’den 2018’de Yeni Bir “Westeros Kitabı” Vaadi

Ünlü yazar G.R.R. Martin önümüzdeki yıl en az bir Westeros kitabı göreceğimizi umduğunu söyledi. Ama bunun Winds Of Winter olup olmayacağı kesin değil.

george r r martin ust
- Reklam -
- Reklam -

Fantastik edebiyat okurlarını beklemekten geberen derviş moduna sokan dünyaca ünlü, çok yetenekli ve sakallı iki yazardan yaşça daha büyük olanı, yani G.R.R. Martin, geçtiğimiz günlerde kişisel blog sayfasından Buz ve Ateşin Şarkısı Serisi‘nin altıncı kitabı Winds Of Winter ile ilgili bazı önemli açıklamalarda bulundu.

Martin, Gardner Dozois‘nın editörlüğünde Scott Lynch, Robin Hobb ve Ken Liu gibi pek çok meşhur yazarı bir araya getiren The Book Of Swords derlemesini tanıttığı yazısında bu ciltte “Sons of the Dragon” (Ejder’in Oğulları) adlı bir öyküyle kendisinin de yer aldığını ve hikâyenin Fatih Aegon’un iki oğlu olan Aenys I Targaryen ile Zalim Maegor‘u konu aldığını belirtmiş.

Bunun ardından Winds Of Winter ile ilgili duyduğu sahte haberlerden veryansın etmiş Martin. Kitabın çoktan tamamlandığı ya da hiç yazılmadığıyla ilgili haberlerin tamamen uydurma olduğunu söyleyen yazar, daha önce altıncı kitabın 2017’nin sonunda bitebileceğini belirtmesine rağmen tarihi bir kez daha, bu sefer çatırmadan ileri atmış ve 2018 yılında bir Westeros kitabı göreceğimizden emin olduğunu söylemiş.

- Reklam -

Ama… Burada bir ama var, zaten olmasa bu bir GRRM haberi olmazdı. Bildiğiniz gibi kendisi uzun bir süredir kendi Silmarillion‘unu, yani Fire and Blood (Ateş ve Kan) adlı Westeros tarihçesini de yazıyor. Yeni haber, elinde çok fazla materyal olduğu için kitabı ikiye bölmeye karar verdiği. İlk cilt Aegon’un Fethi‘nden başlayarak Aegon III Targaryen‘in (Ejderha Felaketi) zamanına dek olan tarihçeyi kapsayacak. Bu cilt büyük oranda yazılmış durumda ve Targaryen İç Savaşı‘nın detaylı bir tarihçesini de içerecek. Aegon III‘ten Robert’ın İsyanı‘na dek olan kısmı anlatacak olan ikinci ciltse… henüz büyük oranda yazılmamış.

- Reklam -

George R.R. Martin, 2018‘de ya Fire And Blood’un ilk cildini ya da Winds Of Winter’ı çok büyük bir ihtimalle bizlerle buluşturacağını söylemiş. Hatta ikisinin de aynı yıl içinde çıkma ihtimali bile var. Ancak hangisinin daha önce çıkacağından emin değil.

Şimdi ya sabır çekmeye kaldığımız yerden devam ediyoruz…

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

duk elric ust

Dük Elric Raflarda

saga ust

Saga, Eisner Ödülleri’ni Yine Domine Etti