in , ,

Harrison Ford’la Han Solo ve Indiana Jones Üzerine

Ünlü oyuncu Harrison Ford, verdiği özel bir röportajda çok sevilen iki karakteri Han Solo ve Indiana Jones hakkında samimi sözler sarf etti.

harrison ford
- Reklam -
- Reklam -

Star Wars VII: The Force Awakens’ın gösterim tarihinin giderek yaklaşmasıyla birlikte hem basılı hem de dijital medyada filmle ilgili materyaller de ışık hızıyla artmaya devam ediyor. Bunların sonuncusu da Entertainment Weekly’nin Star Wars özel sayısı…

Eğri oturup, doğru konuşalım. Star Wars hayranları olarak bu filmi daha bir merakla beklememizin en büyük sebebi içinde Luke, Leia, Chewbacca, R2-D2 ve C3PO gibi eski dostlarımızın da yer alması. Ve bunların arasında en çok merak ettiğimiz isimlerin başında kesinlikle Han Solo geliyor. Bu asi, sakar, bencillik etmeye çalışıp da yüreğine yenik düşen kaçakçıyı kim unutabilir ki?

Peki yeni filmde kendisini nasıl göreceğiz? Filmin son fragmanında Finn ve Rey’e bilge bir adam edasıyla “Hepsi doğru. Güç. Jedi. Karanlık Taraf… Hepsi doğru,” diyordu.

- Reklam -

harrison ford han solo

Peki bu artık onun daha ağır başlı, daha aklı selim bir rol üstleneceği anlamına mı geliyor? Ne de olsa artık 30 yıl daha yaşlı bir adam o. Entertainment Weekly’nin Harrison Ford’la gerçekleştirdiği özel röportajda tam da bu konuya değinilmiş:

“Hayır, karakteri terk etmemiz gibi bir durum söz konusu değil. Solo, Obi-‘Ben’ Kenobi rolüne soyunmaya hevesli değil, ben de yeni neslin Alec Guinness’i olmaya hevesli değilim. Han Solo’nun gelişimi karakterine uygun şekilde gelişiyor ve ilerleyen yaşı itibariyle bazı duygusal elementler de var.

“Filmde Solo’nun temel becerilerini geliştirme konusundaki eksikliklerine daha çok eğildik. Mesela açıklama yapmak. Özellikle de kendi hareketlerini açıklamak. Solo’nun içinde hâlâ oldukça fazla miktarda asilik var. Bazı şeyler değişmez.”

- Reklam -

harrison ford han solo star wars

Anlaşılan sevdiğimiz, eski Han Solo’yu bir kez daha izleme fırsatı yakalayacağız (Oley!) Entertainment Weekly muhabiri daha sonra son zamanlarda ortaya çıkan Indiana Jones 5 söylentileri hakkında sorular sormuş Harrison Ford’a ve projenin hayata geçmesi hâlinde şapkayla kamçıyı yeniden kuşanmak isteyip istemeyeceğini öğrenmek istemiş.

“Ah, evet. Evet, bir Indiana Jones filminde daha oynamak isterim. Geçmişi ve potansiyeli olan bir karakter, seyircinin seveceği türden neşeli ve güzel bir film, yönetmeni Steven Spielberg… istememek için ne gibi bir sebebim olabilir ki?”

Ford daha önce de pek çok kez Indy’yi Han Solo’ya tercih ettiğini dile getirmişti zaten. O nedenle yeni bir filme sıcak bakması o kadar da şaşırtıcı değil. Ama kesinlikle heyecan verici!

Bakalım ileriki günler bizlere neler gösterecek?

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

en son kale inceleme

Bir Mekanik Distopya: En Son Kale

Tin Man İnceleme Dizi

Oz Diyarına Kesin Dönüş: Tin Man