in

Haruki Murakami Bir Geceliğine DJ Oldu!

Sevdiğimiz yazarların asıl mesleklerinin çok daha farklı olmasına alışığız. Peki ya onları DJ koltuğunda görmeye hazır mıyız? Murakami bizi şaşırtmaya devam ediyor.

haruki murakami dj
- Reklam -
- Reklam -

Haruki Murakami’nin seyahatten tutun da müziğe kadar birçok farklı konuda çeşitli yazıları bulunuyor. Kendisi gerçekten de farklı alanlara ilgili bir isim. Bu ilgisini, Tokyo FM’de Murakami Radio başlığı altında yayınlanan elli beş dakikalık programında bize daha da detaylı göstermiş.

Programda Murakami, DJ koltuğuna oturdu ve kişisel kütüphanesinden çok sevdiği The Beach Boys, Surfin’ USA, What a Wonderful World’ün Joey Ramone tarafından düzenlenmiş versiyonu gibi şarkıları çaldı.

Murakami çocukluktan beri kaset ve CD topladığını, bu yüzden de evinin bu tür şeylerle dolup taştığını da söylüyor. Tokyo FM’deki açıklamasına göre, bu güzel şarkıları tek başına dinlemekten rahatsızlık duymuş ve bizimle paylaşmak istemiş.

- Reklam -
- Reklam -

Programda kendisinden de bahseden yazar, dinleyicilerin sorularını yanıtlamakla kalmayıp yazdığı kitaplar ve sevdiği şarkılarla arasında olan ilişkiden de bahsetti. Hikâye anlatma yollarını birinden öğrenmek yerine bu işe müzikal bir şekilde yaklaşıp ritim, uyum ve doğaçlamanın büyüsü eşliğinde yazdığını da ekliyor. Hayranlarıysa yazarın sesini ilk defa duymuş olmaktan gayet memnun.

Kaynak:  Open Culture

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

luke cage netflix

Netflix’in Luke Cage Dizisi, İptal Edilenler Kervanına Katıldı

rick morty 1 ust

Rick and Morty #1: Çizgi Roman Demeden Beyinler Yanmaya Devam Ediyor