in

Haruki Murakami’nin Kişisel Arşivi Halka Açılıyor

Ülkemizde de oldukça yaygın bir okur kitlesi edinen Haruki Murakami, kişisel arşivini Waseda Üniversitesi aracılığıyla halka açıyor!

murakami waseda ust
- Reklam -
- Reklam -

Yazar Haruki Murakami, kendi kişisel arşivini halka açmaya hazırlandığını duyurdu! 1979’da mezun olduğu Waseda Üniversitesi ile işbirliği yapan yazar, kitaplarının ilk taslaklarından kişisel müzik koleksiyonuna kadar pek çok eşyayı arşiv için bağışlayacağını belirtti.

Haberi 13 yıl sonra yaptığı ilk resmi basın toplantısında medyaya duyuran Murakami, projenin eserleri üzerinde araştırma yapanlara katkı sağlamasını umuyor. Kültürel değiş tokuşa açık ve olumlu bir atmosfer yaratmak da arşivi başlatma amaçlarından bir tanesi.

murakami waseda

- Reklam -
- Reklam -

Fikrin ilk kez bu yılın başlarında, Murakami’nin 40 yıldır biriktirdiği materyalleri üniversiteye bağışlama isteği üzerine ortaya çıktığı belirtiliyor. Waseda yetkililerine göre projenin detayları halen olgunlaşma aşamasında olsa da arşiv, 2019 yılı bitmeden tamamlanmamış hâliyle halka açılacak. Murakami’nin isteği ise, mekanın kendi çalışma odasına benzeyen bir atmosfere sahip olması.

Arşivin ilk hali “İmkansızın Şarkısı” kitabının taslaklarını ve Murakami’nin Salinger ve Fitzgerald da dahil olmak üzere en sevdiği yazarlardan yaptığı çevirileri de içerecek.
Kaynak: Charlotte Observer


Haruki Murakami Bir Geceliğine DJ Oldu!

Elif Laçin Aytaç

98, İstanbul. Küçükken Harry Potter sayesinde fantastik edebiyata giriş yaptım ve daha sonra hayal gücü içerikli her şey hayatımın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Bunun yanısıra animasyonun her türlüsünü, özellikle bilgisayar animasyonunu çok seviyorum. İflah olmaz bir Disney ve Pixar hayranıyım. Boş vakitlerimde Fleet Foxes dinleyip hayal kuruyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for CowardlyHero CowardlyHero dedi ki:

    Dün ilk defa kitabını aldım 1q84

  2. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Çok merak ediyorum açıkcası.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bir Yazarla Birlikte Yol Almak - Kalem Kahve Klavye

“Bir Yazarla Birlikte Yol Almak”: Kalem Kahve Klavye’den Dikkat Çeken Dosya

Titanlı Oyuncular - Philip K. Dick

Philip K. Dick’ten “Titanlı Oyuncular” Raflardaki Yerini Alıyor