in

HBO Teksas’ta Westworld Kasabası İnşa Ediyor!

Son zamanların sevilen yapımı Westworld’deki Sweetwater’a benzer bir kasaba, HBO tarafından hayranlar için inşa ediliyor.

westworld without limits
- Reklam -
- Reklam -

Westworld izlerken hepimizin aklına, bu deneyimi bizzat kendimizin yaşaması gelmiştir. Bu yapay dünyaya girsek neler yapardık? “Eğlence” merkezinde yaptıklarımızın sınırları neler olurdu? Gibi çeşitli hayallerde biz savrula duralım, artık bunu gerçekleştirmek gelecek aydan itibaren mümkün olacak.

Yakın zamanda dizi hakkında gelen yeni haberlerle birlikte heyecanımız iyice doruk noktasına çıkmış, 22 Nisan’ı beklemeye koyulmuştuk. Comicbook’ta yayımlanan habere göre, HBO bununla da sınırlı kalmayıp coşkumuzu iyice harlamaya karar vermiş olacak ki biz hayranları sevindirecek duyuruyu yaptı. Teksas eyaletinin başkenti Austin’in yakınlarında, Westworld’deki Sweetwater’a benzer bir kasaba oluşturmaya koyuldu.

Etkinlik, South by Southwest festivali dâhilinde, 9-11 Mart tarihleri arasında olacak. HBO, Austin’in dışındaki bu “tema parkı”nı oluşturmak için, yaklaşık 12 dönüm arazi kiraladı. Coronado Hotel ve Mariposa Hanı (Mariposa Saloon) gibi Westword’ün popüler mekânları da inşa edilen kasabanın içinde yer alacak. Bu deneyimse, seriyle uyumlu olarak “Sınırlar Olmadan Yaşama Hafta Sonu” olarak isimlendirilmiş.

- Reklam -

Ancak dizideki kadar sınırları zorlayamıyorsunuz. Örnek olarak kafanıza göre robotları öldüremiyorsunuz veya daha birçok eylem malum nedenlerden dolayı yasak. Eh, buradakiler robot değil kanlı canlı insanlar, gerçi tersi olsaydı fark eder miydi? Neler olabileceğini gördük sonuçta. Yine de diziden esinlenilmiş bir hayli farklı şeyi deneyimleyebilirsiniz ve çeşitli ipuçlarını araştırarak Westworld’ün gizemini çözmeye çalışabilirsiniz.

- Reklam -

Ayrıca etkinliğin detaylarını ve nasıl gidilebileceğini DiscoverWestworld sitesinden de öğrenebilirsiniz. Yeni sezona az kalmışken heyecanlandırıyor olsa bile gidemeyecekler olarak kıskanmıyor değiliz. Eğer yolunuz düşerse ve gitme imkânınız varsa şimdiden iyi eğlenceler!

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    HBO, Game of Thrones sonrasına iyi yatırın yapıyor :smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

uzayda piknik ust

Arkadi ve Boris Kardeşler “Uzayda Piknik”le Yeniden Bilimkurgu Klasikleri’nde

yeryuzu yorgunlari ust

Ödüllü Yazar Neslihan Önderoğlu’ndan “Yeryüzü Yorgunları” Raflarda