in ,

Hikâye Paylaşım Uygulaması Wattpad Kendi Yayınevini Kuruyor

Türkiye’de de pek çok okuru ve yazarı olan Wattpad uygulaması, yalnızca sitesinde paylaşılan kitapları yayımlayacağı bir yayınevi kuracağını duyurdu.

wattpad yayinevi
- Reklam -
- Reklam -

Ülkemizde pek çok profesyonel ve amatör yazarın tefrika şeklinde hikâyelerini yayınladığı hikâye paylaşım platformu Wattpad kendi yayınevini kuracağını duyurdu. Kurum yurt dışında daha önce de çeşitli yayınevleriyle kitap yayımlama konusunda ortak çalışmalar gerçekleştirmişti. Yurt içinde ise bu genellikle yazarın bireysel çabası ve yayınevinin çalışmasıyla mümkün oluyordu.

Kurumun CEO’su ve yardımcı kurucusu Allen Lau tarafından yapılan resmi duyuruya göre yayınevi sadece sitede yer alan yazarların başvuruları üzerine yoğunlaşacak ve ilk etapta “Genç Yetişkin Kategorisi” başlığı altında yazılan kitaplara odaklanacak. Şimdiden sonbahar döneminde basılı olarak yayımlanmak üzere 6 kitap belirlendi bile.

Bildiğiniz üzere “Genç Yetişkin Kategorisi” bizim ülkemizde de oldukça popüler bir alanı oluşturuyor. Büşra Yılmaz’ın yazdığı 4N1K romanının basılmasından kısa süre sonra, hem sinema filmine hem de televizyon dizisine uyarlanmıştı. Bunun dışında Wattpad üzerinden yayımlanan Dönüşüm, Proje 2417, Yeni Dünya: Ametist, Paralel Odalar Teorisi vb. pek çok kitap fiziksel olarak da yayımlanma şansına erişmişti. Ayrıca Wattpad’in istatistiklerine göre platformda en fazla yayın Türkiye’ye ait görünüyor.

- Reklam -
- Reklam -

Allen Lau, Wattpad Kitapları projesinin yayıncılık sektöründen bir devrim yapacağını söylüyor. Peki, siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Çeşitli yayınevlerine dağılan ve içeriğinde pek çok tema bulunan Wattpad kitaplarının yayımına kendi kuracakları bir yayınevi üzerinden devam etmeleri mantıklı mı? Wattpad bu yatırımı, istatistiklerde de ipi göğüsleyen Türkiye’ye de yapacak mı? Tüm bu soruların cevaplarını zaman gösterecek.
Kaynak: NY Times

Emrecan Doğan

13 Ağustos 1996’da İstanbul’da doğdum. Halen Medeniyet Üniversitesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı okuyorum. Daha önce Kayıp Rıhtım forumunda ve Aylık Öykü Seçkisi içerisinde yer aldım. Gölge E-Dergi, Bilimkurgu Kulübü, Genç Yazı ve Pejmürde Dergisi bünyesinde gerçekleştirilen Ortak Hikâye projesi gibi elektronik platformlarda ve basılı olarak da Adı Yok dergisinin 75. sayısında yazılarım yayımlandı. Yaklaşık olarak 12 yaşımdan beri yazıyorum. | İletişim: [email protected]

32 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    İnşallah Türkiye’de yapmazlar… Aman Allah’ım düşündükçe tenim karıncalanıyor, içim ürperiyor, gözlerim kararıyor… Yeterince berbat bir durum yokmuş gibi bir de “Genç Yetişkin” kategorisine öncelik verilecekmiş… Allah korusun… :disappointed_relieved:

  2. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    Proje 2417, Varoluş gibi bilimkurgular gelse güzel olabilirdi.

  3. Avatar for okanakinci okanakinci dedi ki:

    Biz beğenmesek de Wattpad’den yetişen yazarlar ve sözde yazarların kitapları peynir ekmek gibi satıyor ve bunun ekmeğini Wattpad yerine başka yayınevleri yiyor. Wattpad de nihayet buna dur demeye karar vermiş.

  4. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Çıkabilseydi biz de “helal olsun” derdik. Çıkabilseydi…

  5. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Ticari açıdan mantıklı ve akıllıca bir hamle. Ülkemiz için facia… Konu hakkında söylenecek o kadar çok şey var ki neresinden tutsan elinde kalıyor. Diğer açıdan konuşsak ne fayda olacak olan oluyor…

    Bir dönem bu çok popüler kitabı çıkan kızçelerimiz Wattpad kurulundaydı ve ödülleri de bunlar dağıtıyordu. Şimdi bir atasözü var bu durum için ama demeyeceğim.

    Tekrar düşündüm hâlâ korkunç…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

27 cevap daha var.

stephen king the institute

Stephen King Dur Durak Bilmiyor: Kral Yeni Romanı “The Institute” ile Geliyor!

iki dunya arasinda inceleme

İki Dünya Arasında: Kurgu İçinde Kurgu İçinde Kurgu