in ,

Iain Banks’in Ünlü Serisi Culture Televizyon Ekranlarına Geliyor

Bilimkurguya yeni bir soluk getiren, “Cebirci” ve “Eşekarısı Fabrikası” gibi kitapların yazarı Iain M. Banks’in Culture serisi nihayet televizyona uyarlanıyor! Amazon Studios serinin ilk kitabının TV haklarını satın alarak yapım sürecini başlattı.

kültür
- Reklam -

Amazon bilimkurgunun üstatlarından İskoç yazar Iain M. Banks‘in Culture serisini televizyona uyarlamak için kolları sıvadı. Amazon Studios serinin ilk kitabı Consider Phlebas‘ın TV haklarını satın aldı bile.

Seri ekrana uyarlanırken orijinal işler çıkarmış kişilerle çalışılacak. Utopia‘nın yaratıcısı Dennis Kelly senaryonun yazarlığını  ve Plan B Entertainment yapımını üstlenecek. Kitap serisinin consider phlebashakları uzun süredir birçok kişi ve kuruluş tarafından kovalanmaktaydı. Son zamanlarda yaptığı anlaşmalarla ses getiren Amazon‘un bu seriyi de alması gönüllere ferahlık serpti.

Bilimkurgu türünün en sert ve karmaşık hikayelerinden birine sahip olan Culture serisi 10 kitaptan oluşuyor. İlk kitabın hikayesi Horza adlı bir ajan üzerinden gidiyor. Horza, Culture adlı, humanoidler, uzaylılar ve çok gelişmiş yapay zekaların birlikte yaşadığı sosyalist ve ütopik bir topluluğun içine gönderilir. Amacıysa insandan katbekat daha akıllı bir yapay zekayı ele geçirmek ve nihayetinde Culture topluluğunu ortadan kaldırmaktır. Banks‘in yarattığı dünya ve mitoloji ile olaylar hiç de beklediğiniz gibi gitmeyecektir.

- Reklam -
- Reklam -

Kendisinin bilimkurgu türünde bir başka eseri Cebirci İthaki Yayınları, Eşekarısı Fabrikası da Koridor Yayıncılık tarafından dilimize çevrilmiş ancak okuyucu kitlesi kazanılamadığı için yazardan çevirilere devam edilmemişti. Umuyoruz ki bu televizyon projesi ile Türk okurlar da bu harika eser ile tanışma fırsatı yakalar. Heyecanla detayları bekliyoruz

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

11 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for frht45 frht45 dedi ki:

    Kitaplarda çevrilse ne güzel olur :books::books::+1:t6::+1:t6:

  2. Avatar for crusherma crusherma dedi ki:

    bak bu da çok önemli…
    culture serisinin de dilimizie çevrilmesi lazım. sesimizi duyun ey büyük yayın evleri…

  3. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Ufukta dizisi varsa, o şafağın ışıkları arasından, süzülerek bizlere doğru gelen kitaplar olması muhtemeldir. Ya da… umut fakirin ekmeğidir işte :man_shrugging:

  4. Avatar for irbis irbis dedi ki:

    Dizisi de mi geliyormuş?

    :slight_smile:

  5. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Ha :face_with_raised_eyebrow:?! Yoksa :hushed:?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

6 cevap daha var.

Bir Fincan Güzel Çay - George Orwell

Bir Fincan Güzel Çay | George Orwell

yuzyilin en iyi bk oykuleri ust

“Yüzyılın En İyi Bilimkurgu Öyküleri” Bilimkurgu Klasikleri’ne Ekleniyor