in ,

IMDb Yepyeni ve Ücretsiz Bir Yayın Platformuyla Netflix’e Rakip Olmaya Geliyor

Amazon’un sahibi olduğu IMDb sitesi, ücretsiz film ve dizi izleme imkânı sunan “Freedive” ile çevrimiçi yayın dünyasını kızıştırmaya geliyor!

IMDb Yeni Dijital Platform Freedive
- Reklam -
- Reklam -

Sinema ve televizyon kapsamında internet üzerindeki en büyük mecralardan biri olan, Amazon şirketinin sahibi olduğu IMDb, çevrimiçi dizi ve film izleme platformu olan Freedive ile seyircilerin karşısına çıkıyor. Üstelik herhangi bir aboneliğin gerekmediği uygulamaya, yalnızca üye girişi yaparak erişmek mümkün.

Ne var ki uygulama üzerinde mevcut olan film ve dizilerin sayısı şu an için sınırlı. Yine de Freedive Memento, Son Samuray, İllüzyonist, Sefiller ve Frankeştayn gibi meşhur yapımlarla göz dolduruyor. Fringe, Heroes, Without a Trace ve Dallas gibi işler de dikkat çeken televizyon dizileri arasında. Uygulama şimdilik Amerikalı izleyicilerin erişimine açık olsa da yakın zamanda başka bölgelere yayılması da bekleniyor.

Filmleri, ‘Seksenlerin Hitleri’, ‘Bilimkurgu’, ‘Aile Boyu’ gibi kategorilere ayrılan Freedive’in içinde ayrıca No Small Parts, The IMDb Show gibi orijinal yapımlar da yer almakta. Ücretsiz olan platform, bu açığını film ve dizilerin arasına yerleştirdiği reklamlarla kapatıyor. Bu uygulamayı ülkemizde Doğuş Grubu’nun sahibi olduğu Puhu Tv’de de görmek mümkün.

- Reklam -

IMDb’nin film temalı orijinal içeriği olan IMDb Originals da Freedive üzerinde mevcut olacak. Uygulamaya bilgisayar, telefon ve Prime Video bağlantısı olan her türlü cihaz üzerinden erişmek mümkün. IMDb CEO’su Col Needham konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“Freedive’i, kullanıcıların geri dönüşlerini göz önüne alarak geliştirmeye ve büyütmeye devam edeceğiz, bu durum mobil uygulamalar için de geçerli olacak.”

- Reklam -

Youtube’un ücretsiz yayın uygulamasının ardından Amazon’un da böyle bir yola başvurması, çevrimiçi film ve dizi platformlarının yakın gelecekte kabuk değiştirmeye başlayabileceğinin sinyali olabilir.

Özellikle Netflix’in rakibi olarak gösterilen bir şirketin, ücretli olan asıl uygulaması dışında eş zamanlı olarak böyle bir sisteme yönelmesi, Netflix’in de benzer kararlar almasına vesile olur mu dersiniz?

Kaynak: The Verge

Ensar Çırak

İzmir'de doğdu. İlkokulda dramayla uğraştı, futbol oynadı. Sonra basketbola sardı ve daha çok sevdiğini anladı. Küçüklüğünden beri oyunlara hasta. Fantastik edebiyat sever. Ortaokulda arkadaşıyla başarısız bir bilim kurgu denemesi oldu. Zamanında bir sürü balığı vardı ama şimdi hiçbiri yok. Şu sıralar İstanbul'da, üniversiteyle uğraşıyor.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Ayberk35 Ayberk35 dedi ki:

    Bakalım ABD dışında da aktif olacak mı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

hayalet avcilari ust

Kesinleşti: Orijinal Hayalet Avcıları Yeni Çekilecek Filmin Kadrosunda

uzay akimlari ust

Isaac Asimov’un “Uzay Akımları” Adlı Meşhur Bilimkurgusu Bugün Raflarda