in ,

İş Bankası’nın “Karneni Göster Kitabını Al” Kampanyası Devam Ediyor

İş Bankası her yıl olduğu gibi “Karneni Göster Kitabını Al” kampanyası kapsamında karnesini getiren 1 milyon öğrenciye kitap hediye edecek.

İş Bankası "Karneni Göster Kitabını Al" Kampanyası
- Reklam -
- Reklam -

Türkiye İş Bankası’nın 2007-2008 eğitim öğretim yılı sonunda başlattığı ve ülkemizde bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük kitap kampanyalarından biri olan “Karneni Göster Kitabını Al” kampanyasının bu yıl 12’ncisi gerçekleştirildi. Kampanya kapsamında 1 milyon öğrenciye hediye edilecek kitap, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali’nin ev sahipliğinde, gazeteci yazar Doğan Hızlan’ın da katılımıyla düzenlenen bir basın toplantısında tanıtıldı.

2018–2019 öğretim yılı sona ererken on ikincisi gerçekleştirilen “Karneni Göster, Kitabını Al” kampanyası kapsamında Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından yayımlanan ve dünya edebiyatında hayvan sevgisi denildiğinde ilk akla gelen eserlerden biri olan Anna Sewell’in ‘Siyah İnci” kitabı bu yılın hediyesi olarak veriliyor.

Çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, hayal güçlerini geliştirmek, merak duygularını uyandırmak, kişisel gelişimlerini sağlamak amacıyla hayata geçirilen kampanya çerçevesinde, 12 yılda 14 milyon kitap hediye edilmiş olacak. Çocuklar, Siyah İnci kitabı ile hem bir atın gözünden maceralarına eşlik edecek hem de insanlara ve hayvanlara karşı gösterilen sevgi ve şefkatin önemini, iyilik yapmanın, yardımseverliğin ve sabrın değerini hissedecekler.

- Reklam -

karneni goster kitabini al

Adnan Bali, basın toplantısında yaptığı konuşmada, bankanın, yaklaşık bir asırlık tarihi süresince sadece olağan bankacılık faaliyetleriyle değil, aynı zamanda toplumsal ve kültürel gelişime yönelik projeleriyle de hep değer yaratan bir kurum olduğunu belirtti.

“Çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakmanın, bilinçli, çağdaş, iyi eğitimli nesiller yetiştirme heyecanımızın bir parçası olan ve 12 yıldır devam eden ‘Karneni Göster Kitabını Al’ kampanyası ile ülkemizin dört bir yanındaki çocuklarımıza ulaşmamız da bunun bir göstergesi”

- Reklam -

Her yıl olduğu gibi bu yıl da karnelerini alan tüm çocuklara kitaplarının İş Bankası şubelerinden verileceğini ifade eden Bali, ayrıca yatılı bölge okulları, sevgi evleri, çocuk ve gençlik kapalı cezaevleri ile çocuk eğitim evlerinde kalan çocuklara da kitap armağan edeceklerini vurguladı.

Kapmanyaya bu yıl da görme engelli öğrenciler dâhil edilerek Braille alfabesi ile kitap basımı yapıldı. Söz konusu kitaplar, görme engelli öğrencilere eğitim veren okulların kütüphanelerine iletildi.

İş Bankası’nın 2008 yılından bu yana hediye olarak verdiği kitaplar şu şekilde:

  • Alice Harikalar Diyarında
  • Yazarlarımızdan Masallar ve Öyküler
  • Yazarlarımızdan Öyküler
  • Halime Kaptan
  • Küçük Mavi Gezegen
  • Sait Faik’ten Çocuklara Hikâyeler
  • Aziz Nesin’den Çocuklara En Güzel Öyküler
  • Şairlerimizden Seçme Şiirlerle Şiir Dünyasına Yolculuk
  • Depremden Korkmuyorum – Nasıl Korunacağımı Biliyorum
  • Mars’a Nasıl Giderim? – Bilim Yolunda Eğlenceli Adımlar
  • Astronotlar Üşür mü? – Bilim Yolunda Eğlenceli Adımlar
  • Robotlar Hapşırabilir mi? Bilim Yolunda Eğlenceli Adımlar

Kampanya kapsamında toplamda 12 yılda 14 milyon kitap armağan edilmiş olacak.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for mtears mtears dedi ki:

    Miniklere güzel bir teşvik bence. Umarım bu kitaplar okuma alışkanlığı kazandırır onlara. Ufaktan da kıskanmıyor değilim keşke benim zamanımda da böyle uygulamalar yapılsaydı :grinning:

  2. Avatar for Faust Faust dedi ki:

    Biz kızlarımla aldık. Ancak aynı kitabı vermeleri yüzünden elimizde iki tane “Siyah İnci” oldu…

  3. Avatar for azizhayri azizhayri dedi ki:

    İş bankası bunu hep yapıyor ve iyi yapıyor… Keşke diğerleri de yapsa alkışlıyorum

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Spider-Man liste

En Kötüsünden En İyisine Tüm Spider-Man Filmleri

Stranger Things

Stranger Things Yıldızı Wolfhard’dan 3. Sezonun Tek Kelimelik Tanımı: “Klasik”