in ,

İstanbul Yeni Arkeoloji Müzesi ile Buluştu

İstanbul için harika bir haberimiz var. İstanbul Üniversitesi Rıdvan Çelikel Arkeoloji Müzesi nihayet kapılarını halka açtı!

Arkeoloji Müzesi
- Reklam -
- Reklam -

İstanbul, arkeoloji meraklılarını beslemeye devam ediyor. İstanbul Üniversitesi’nin Laleli’de bulunan yerleşkesinde inşa edilen yeni arkeoloji müzesi nihayet kapılarını halka açtı.

Uzun yıllardır süren süreç sonunda noktalandı ve İstanbul Üniversitesi’ndeki arkeoloji müzesi, 1 Temmuz Pazartesi günü gerçekleştirilen törenle resmen açılmış oldu. Müzenin tam adı ise İstanbul Üniversitesi Rıdvan Çelikel Arkeoloji Müzesi olarak duyuruldu.

Yeni müzenin İÜ Fen Fakültesi Şeref Holü’nde gerçekleştirilen açılış törenine İstanbul Üniversitesi Arkeoloji Anabilimdalı’ndan pek çok akademisyen, üniversite rektörü Mahmut Ak, Anel Grup Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Çelikel ve öğrenciler katıldı.

- Reklam -

istanbul arkeoloji muzesi2

Gelen bilgilere göre müzenin içeriği ve müzede sergilenecek eserlerin düzeni, arkeoloji bölümünün çeşitli bilim dallarında görev yapan uzman akademisyenler tarafından hazırlandı. Müzede bulunan eserler Paleolitik Çağ’dan Ortaçağ’a kadar uzanan geniş bir yelpazeye sahip. Anadolu’da yaşamış toplumlardan kalma eserlerin yer aldığı müzede ayrıca İstanbul Üniversitesi’nin Anadolu Arkeolojisi alanındaki katkı ve başarıları da anlatılıyor.

Hem üniversite öğrencilerine hem de dışarıdan katılacak herkese verilecek arkeoloji atölyeleriyle beslenecek müzede 600 bin ile 100 bin yılları arasına ait taş aletlerinden Helenistik ve Roma Dönemi buluntularına kadar birçok parça sergilenecek.

- Reklam -

Müzede ayrıca kafeterya ve oturma alanları da yer alıyor.

İstanbul Üniversitesi Rıdvan Çelikel Arkeoloji Müzesi mesai saatleri içerisinde ücretsiz olarak gezilebiliyor.

Yeni müze haberi bizleri oldukça mutlu etti. Siz ne dersiniz?

istanbul arkeoloji muzesi3
Kaynak: Haber Merkezi
Fotoğraflar: Arkeofili


* Konya’da 5 Bin Yıllık Yolculuk: “Zaman Müzesi”

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    İstanbul’da yaşamadığım için gidemem, kendi adıma üzüldüm ama o ilde yaşayanlar için güzel bir yenilik. Ziyaretçisi bol olsun.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

the batman catwoman vanessa kirby

Catwoman Rolü İçin Vanessa Kirby İddiası

Avengers: Endgame

Avengers: Endgame Tekrar Vizyona Girmesine Rağmen Avatar’ı Geçemedi