in ,

İtalyan Kitapçı Akıllı Telefonsuz Geçen Bir Saat Karşılığında Kitap Hediye Ediyor

İtalyan kitapçı Sabino Scianatico’dan öğrenciler için örnek kampanya: “Akıllı telefonsuz geçen bir saat, hediye kitap olarak geri dönüyor!”

İtalyan
- Reklam -
- Reklam -

Akıllı telefonlar hayatımızın büyük bir parçası. Bundan kaçmak artık mümkün değil. Ortalama olarak, insanlar telefonlarını günde 80 defa kontrol ediyor. Ancak genç bireylerde durum böyle değil. Onlar günde ortalama 9 saati aşabiliyorlar. İtalyan kitapçı bu durumun farkında ve harika bir kampanyaya imza atıyor!

Ayrılma kaygısı ve dikkat sorunlarına ek olarak, telefonlarda çok fazla zaman harcamaları da günümüz gençlerinin çoğunun çevrimdışı zaman geçirmelerini engelliyor. Gençlerin kafalarını kitaplar yerine sosyal medyaya gömmeleri zaman zaman sıkıntılar doğurabiliyor. İtalya’nın Bari kentinde bir kitapçı bunu düzeltmek için elinden geleni yapmaya kararlı.

Barium Kitabevi’nin sahibi Sabino Scianatico, öğrencilere istedikleri kitabı sadece telefonlarını bırakıp günlük bir saatlerini ayırıp okuma koşuluyla hediye ediyor.

- Reklam -

Scianatico öğrencileri kitap okumaya teşvik etmek için bir yol düşünüyordu. Kendince geliştirdiği yöntemi kitap dükkânının kapısına astığı şu yazıyla duyurdu:

‘Tek Yapmanız Gereken 1 Saatlik Telefonsuz Zaman’

“Barium Kütüphanesi’ne giren ilk öğrenciler, kendi seçtikleri kitabı alabilecekler. Tek koşul telefonunuzu günde bir saat kapatarak kitap okumak.”

Bu teşvik kampanyası başladığından beri Sabino’nun dükkânı hem öğrenciler hem de çocuklar ile dolup taşıyor.

italyan kitapci

Scianatico konuyla ilgili şöyle konuşuyor:

- Reklam -

“Bu denemeye değer bir mücadele. Akıllı telefonlar kültürü yok ediyor.”

Akıllı telefonların kültürü yok edip etmediğini başka bir gün tartışabiliriz ancak akıllı telefon kullanan neredeyse herkesin cihazı günde birkaç saat daha az kullanmaya başlamasından ve herkesin bir kitap okumaktan yararlanabileceğine şüphe yok.

Teknoloji her gün hayatımızın her alanına daha fazla giriyor. İnternet artık iletişimin neredeyse tamamını oluşturuyor. Teknolojiden kaçmak mantıksız. Fakat hayatımızda kapladıkları yeri kontrol edebiliriz.

İtalyan kitapçının bu harika teşvik projesi hakkında neler düşünüyorsunuz? İnsanları kitap okumaya yönlendirmek için başka neler yapılabilir? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın!


* Hayallerdeki Meslek: Fransa Kırsalında ‘Eviyle Birlikte’ Gezen Kitapçı

 * 110 Yıllık Ağaç Kütüğünden Hobbit Evi Misali Büyülü Bir Kütüphaneye

* Hurda Bisikletlerden Kanatlı Böcek Şeklindeki Gezici Kütüphanelere!

* Boğaziçi Üniversitesi’nin Gizli Hazinesi: Nadir Eserler Koleksiyonu

Kaynak: TrillMag

Ozan Ercan

2002 yılında İstanbul'da doğdum. Büyükçekmece Recep Güngör Anadolu Lisesi'nin dil bölümünden mezun oldum. Marmara Üniversitesi’nde Fransızca Öğretmenliği okuyor, günlerimi büyük oranda müzik dinleyerek ve kitap okuyarak geçiriyorum. Oscar Wilde ve That '70s Show seviyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alihandrowski alihandrowski dedi ki:

    Çok hoş bir düşünce fakat iki yıla batar bu adam

  2. Avatar for kaanaskin93 kaanaskin93 dedi ki:

    Ben bir yıldır Forest isimli uygulamayla günde 8 saat kurtulabiliyor ve odaklanabiliyorum kitaba, makaleye, vs. Herkese öneririm. Programı açıp ağaç yetiştirmek üzere telefonu rahat bıraktığımız her iki saatlik periyotta 86 puan kazanıyoruz ve 2500 puana ulaşınca dünyanın belirli kurak bölgelerini ağaçlandırma projesi kapsamında gerçek bir ağaç dikilmesine vesile oluyoruz.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Istrancalı Abdülharis Paşa

Yazarının Kaleminden: Istrancalı Abdülharis Paşa

Zaman Çarkı

Zaman Çarkı Dizisinde al’Lan Mandragoran’ı Canlandıracak Aktör Belli Oldu