in ,

Japon Sanatçıdan Enteresan Bir Kitaplık Süsü Tasarımı

Japon sanatçı Monde’nin tasarladığı, kitap boyutundaki bu ahşap diyoramalar Tokyo’nun ara sokaklarını kitaplıklarınıza getiriyor.

monde ust
- Reklam -
- Reklam -

Kabul edelim, kitap okumak kadar sevdiğimiz bir şey varsa o da günün herhangi bir vaktinde kitaplığımızın önünde birkaç dakika geçirip sırtlarına, yazılarına şöyle bir bakmak ve onları bir süre seyretmek… Neredeyse her kitap kurdunun farkına bile varmadan gerçekleştirdiği, minik bir ritüeldir bu.

Japon sanatçı Monde de bizden biri olacak ki kitaplıklarımıza farklı bir hava katan, enteresan bir diyorama çalışmasına imza atmış. Tokyo’nun girift ara sokaklarından bazılarını yerdeki taşlarına, saksılarına, duvarlardaki klimalara, su borularına, hatta sokak lambalarına dek birebir modelleyen sanatçı tüm bunları kitap boyutundaki ahşap bir makete sığdırmış.

monde 001

- Reklam -

Karton kapaklı bir kitap boyutundaki bu maketler iki kitabın arasına sığacak ve orta ebatlı bir cilt kadar yer kaplayacak şekilde tasarlanmış. Böylece kitaplığınıza rahatça sığdığı gibi sanki binaların arasından bakıyormuşsunuz gibi bir illüzyon da yaratmış.

Üstelik sadece basit bir modellemeyle yetinmemiş Monde ve her sokağa bir de elektrik lambası yerleştirmiş. Böylelikle geceleri ışığını yaktığınızda o “ara sokağa bakma” hissi iyice güçleniyor ve ortaya güzel bir tablo çıkıyor.

monde 002

- Reklam -

monde 003

Monde’nin Twitter sayfası üzerinden de görebileceğiniz modeller dünya çapında kitapseverlerin büyük bir ilgiyle karşılandı. Öyle ki sanatçı talepleri karşılamak şöyle dursun, özel mesajlarına bile cevap veremez hâle geldiğini belirtti. İnsanın yine de hemen birkaç tane sipariş edesi geliyor, değil mi?

monde 004


Kaynak: Twisted Shifter

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

8 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for frht45 frht45 dedi ki:

    Çok güzel alasım geldi hemen. :smile:

  2. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    İnsan, o sokak içinde küçük adamlar dolaşıyor mu, diye merak ediyor? Vallahi bir süreliğine ortaya çıkmalarını beklerdim :sweat_smile:

  3. Avatar for mit mit dedi ki:

    Küçük Özgür Adamların Japon kuzenleri varmış o sokaklarda :slight_smile:

  4. Avatar for SJack SJack dedi ki:

    Harika bir düşünce. Ne deaem bilemedim.

  5. Avatar for BiblofilYouTube BiblofilYouTube dedi ki:

    aynısını bir yerde fare yuvası gibi olur ya, duvardaki şu tünel girişi…oraya yaptıklarını görmüştüm. Çok hoş duruyor gerçekten.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

3 cevap daha var.

agackakan woody

Ağaçkakan Woody Yeni Serisiyle Geri Dönüyor

en iyi arkadasim

“En Yakın Arkadaşımın Şeytan Çıkarma Ayini” de Uyarlama Kervanına Katılıyor