in ,

Fatma Nur Kaptanoğlu’ndan “Kaplumbağaların Ölümü” Raflarda!

Raskol’un Baltası, yeni ve başarılı yazarları bizlerle buluşturmaya devam ediyor! Fatma Nur Kaptanoğlu da ilk öykü kitabı “Kaplumbağaların Ölümü” ile raflardaki yerini aldı.

kaplumbagalarin olumu ust
- Reklam -
- Reklam -

Pek çok genç ve kaliteli yazarın “ilk kitabını” basmasıyla dikkat çeken Raskol’un Baltası‘nda sular durulmuyor. Orçun Ünal, Banu Özyürek, Ozan Çınar gibi yazarlarla adından söz ettiren yayınevinin sıradaki kitabı Fatma Nur Kaptanoğlu‘ndan geldi.

1993, Marmaris doğumlu Kaptanoğlu‘nun adına daha önce Öykü Gazetesi ve Parende gibi dergilerde de rastlamıştık. Türk Dili ve Edebiyatı mezunu yazar, aynı zamanda editörlük ve öğretmenlik de yapmakta.

Tanıtım bülteninde “mikro-çekim öyküler” olarak tanımlanan, son derece naif hikâyelere imza atan Fatma Nur Kaptanoğlu‘nun macerasını keyifle takip edeceğiz gibi görünüyor.

- Reklam -

Bültene gelin hep birlikte göz atalım:

- Reklam -

Fatma Nur Kaptanoğlu, tutkuyu yüksek duygularda arayan bir yazar kaplumbagalarin olumudeğil. Aksine, sabah uyandığımızda, yanı başımızda olup biten sıradanlığı, tutkuyla perçemleyip öyküleştiriyor. Soğuk sodaya sıkılan limonun çekirdeğinin sodaya düşmemesi için gösterilen dokunuş duyarlılığı, bekleme odasındaki meraklı gözlerin hapsindeyken deri koltukların gıcırtısı, takma dişlere takılan gül lokumunun yaşlılıkla cebelleşmesi, kavurucu yaz sıcaklarında ıslak lastik terliklerin ayak uçlarından bedene yayılan anlık serintisi…

Kaplumbağaların Ölümü, yaşıyor olmanın, gezegen kadar ağır, kaplumbağalar kadar hafif, mikro çekim öykülerinden oluşuyor. Raskol’un Baltası’na hoş geldin Fatma Nur Kaptanoğlu!

Onur Selamet

1993 İstanbul. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü mezunu. Çeşitli kısa ve orta metraj film projelerinde yer aldı. Öyküleri kimi dergi ve fanzinlerde yayımlandı. 2013'ten beri üç arkadaşıyla birlikte Marşandiz Fanzin'in makinistliğini yapmaya devam ediyor. İlk öykü kitabı "Ölü Dalgıcın Sonbaharı" ise Eylül 2018'de yayımlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

rogue one graphic novel ust

Star Wars: Rogue One Çizgi Romana Uyarlanıyor

Dragon Awards 2017 kazananları

Dragon Awards 2017 Sahiplerini Buldu