in ,

Kayseri’de 7.5 Milyon Yıllık Fil, Zürafa, At ve Gergedan Fosilleri Bulundu

Kayseri’de yapılan kazı çalışmalarında 7.5 milyon yıllık fil, zürafa, at ve gergedanlara ait fosiller bulundu.

Zürafa
- Reklam -
- Reklam -

Ülkemiz arkeoloji açısından her gün yepyeni bir haberle karşı karşıya geliyor. Bu elbette oldukça heyecan verici. Sıradaki haberimiz Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde bulunan Taşhan Mahallesi’nden. Kırsalda yapılan kazı çalışmalarında 7.5 milyon yıllık fil, zürafa, at ve gergedana ait fosiller bulundu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle geçen yıl eylül ayında Yamula Baraj Gölü kıyısında Taşhan Mahallesi kırsalında başlatılan kazı çalışmaları bu yıl kaldığı yerden devam ediyor.

Gerçekleştirilen kazılarda yeni fosiller bulundu. Fosillerin 7,5 milyon yıllık fil, zürafa, at ve gergedana ait olduğu belirlendi.

- Reklam -
- Reklam -

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kazı alanına giderek çalışmalar hakkında Uzman Antropolog Özge Kahya’dan bilgi aldı. Kazı çalışmalarında 7.5 milyon yıllık fil, zürafa, at ve gergedanlara ait fosiller bulduklarını söyleyen Kahya, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle hız kesmeden kazılara devam ettiklerini söyledi.

‘Ziyarete açacağız’

Başkan Büyükkılıç da bölgenin çok zengin olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı:
“7.5 milyon öncesine ait zürafa, at, fil ve gergedana ait olan parçaları görüyoruz. Yeni buluntular arasında zürafanın üst çenesine ait olan bir fosil ve fillere ait omurlar ve kürek kemiği söz konusu. Bu bölgede çalışmaları devam ettirip, daha sonraki süreçte kamuoyunun ziyaretine açma şeklinde bir çalışma yapacağız.”
Öte yandan, bölgede bulunan fosil grubu Avrupa’daki bilim insanlarının da ilgisini çekti. Buluntuları görmek için Finlandiya-Helsinki Üniversitesi’nden Jeolog Matti Lehikoinen, Almanya Frankfurt Doğa Bilimi Enstitüsü’nden Jeomorfolog Maud Meijer ve Almanya Berlin Doğa Tarihi Müzesi’nden Faysal Bibi’nin Kayseri’ye geleceği bildirildi.

Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın!
Kaynak: DHA


* 3 bin Yıllık Tutankamon Büstü İtirazlara Rağmen Satıldı: Mısır Ayağa Kalktı!

* Adıyaman’da 65 Milyon Yıllık Dev Salyangoz Fosili Bulundu

* Restorasyon, Tarihi Köprüyü “Fayanslı Köprü”ye Çevirdi!

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Ne demiş Evliya Çelebi(demişse eğer) : Edirne’ de dala çıkan bir maymun İran’ a kadar yere inmeden gidebilir.’’

    Anadolu’ da daha kimbilir ne heyvanlar vardır kimbilir?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Harry Potter

Harry Potter Dizisi İddialarına J.K. Rowling’den Yanıt Gecikmedi

Kıyamete Koşanlar Kulübü

“Kıyamete Koşanlar Kulübü” Yakında Bizlerle