Menu
in

Kitap, Dergi ve Gazetelerde Alınan KDV Tamamen Kalkıyor!

Kitaplarla ilgili yeni KDV yasasına düzenleme geldi. Bizzat cumhurbaşkanının açıklamasıyla bundan sonra kitap ve süreli yayınlarda hem kitapçıda hem de bayilerde ve internet satış noktalarında KDV oranı tamamen sıfırlanacak.

Geçtiğimiz günlerde yaptığımız kitap ve dergilere gelen KDV muafiyetini hatırlayanlarınız olacaktır. Bu haber bizleri çok mutlu etmekle birlikte daha sonrasında bu muafiyetin yayınevlerinin kendi yapacakları satış üzerinde olacağını öğrenmiştik. Kitapçılara teslimi sırasında kitapçıların ödediği yüzde 8’lik KDV sıfırlanmış ancak bu yüzde 8’lik farkı kitapçılar fiyata yansıtmayınca kitap rafta ucuzlamamıştı. Yani büyük kitap satış site ve mağazalarında bu KDV oranları hâlen geçerliydi.

İşte bugün cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kitap, gazete, dergi gibi yayınlarda KDV’nin tamamıyla sıfırlanacağını açıkladı.

Yani özetle bundan sonra hem yayıncıdan çıkışında hem de kitapçı ve bayiden tüketiciye ulaşırken kitapta KDV ödenmeyecek.

- Reklam -

Biz tüketici kesime olumlu yansıyan bu açıklamanın ardından önümüzdeki günlerde nasıl bir indirimle karşı karşıya kalacağımızı da hep birlikte göreceğiz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Yorum Yap

Exit mobile version