in

Kitap ve Dergilere KDV Muafiyeti Geliyor

Kitap ve süreli yayınlara KDV muafiyeti getiren yasa Genel Kurul tarafından kabul edildi.

kdv indirimi
- Reklam -
- Reklam -

TBMM’de bir süredir görüşülen ve çeşitli sektörlere vergi istisnası getiren torba yasasının ilk 20 maddesi Genel Kurul tarafından kabul edildi. Vergi muafiyetinden yararlanacak sektörler arasında kitap ve süreli yayınlar (dergiler, gazeteler, rehberler vb) da var.

Anadolu Ajansı‘nın paylaştığı habere göre, söz konusu yasanın kabulünün ardından Kültür ve Turizm Bakanlığınca yayıncılık sertifikası verilmiş yayıncılar tarafından yapılan kitap ve süreli yayınların tesliminde bu ürünlere KDV muafiyeti uygulanacak. Türkiye Yayıncılar Birliği‘nin resmi Twitter hesabında ise bu durum şöyle açıklanmış:
Bu düzenlemeyle birlikte, kitapta %8 olan KDV’nin sıfırlanacağını, yayıncıların üretimden kaynaklı ve devletten doğan KDV alacaklarını İngiltere örneği gibi hemen tahsil ya da mahsup edebileceklerini anlıyoruz.
Son dönemde kâğıt fiyatlarının hem yurt içinde hem de yurt dışında zamlanması, döviz kurundaki aşırı yükseliş nedeniyle matbaa ve basım masraflarının iki-üç katına çıkması, ek olarak çeviri eserlerde ödenen telif miktarının da dövize bağlı olarak aşırı yükselişi nedeniyle kitap fiyatları da tavan yapmıştı bildiğiniz gibi. Bu yeni düzenleme sayesinde hem yayınevlerimizin hem de biz okurların rahat bir nefes alacağını umuyoruz.

Şimdi tek yapmamız gereken kararın Resmi Gazete’de yayınlanıp meşrulaşmasını beklemek ve yayınevlerinin fiyat politikalarına ne şekilde yansıyacağını takip etmek. Her iki taraf için de hayırlı olması dileğiyle…

- Reklam -

kdv muafiyeti

- Reklam -

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

31 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Firtinakiran Firtinakiran dedi ki:

    Bakın burası çok önemli,

    Okumanın giderek lüks kulvarına çıktığı şu dönemde eş dost hepimiz buraya kilitlendik. Lütfen önce güldürüp sonra öldürmesinler :pray:t2: Bir yerden sonra başımıza ÖTV benzeri kalem çıkmasın.

    Bu sırada Gaziantep Bilim ve Teknoloji Üni.'sinin adının Gaziantep Ä°slam Bilim ve Teknoloji Üni. olarak değişmesi de çok ilginç.

    Cevabımı aldım:

    https://tr.sputniknews.com/turkiye/201901181037159269-erdogan-6universite-rektor-atamasi-resmi-gazete/

  2. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Güzel bir habere benziyor. Umalım da fiyatlara yansısın ancak Trump dün gece yine kustu inşallah ortalık yine dolara bulanmaz. :slight_smile:

  3. Avatar for Ayberk35 Ayberk35 dedi ki:

    Hem yayınevleri hem de biz okurlar için büyük bir müjde.

  4. Avatar for Faust Faust dedi ki:

    Ben sevinmedim… Çünkü, belli bir zamandan beri bugüne değin, ülkemde halkın yararına olan, halkın yararına gözüken şeylerin arkasından hep bir çapak çıktı…

  5. Avatar for frht45 frht45 dedi ki:

    10₺+KDV (%8)=10.8₺

    Dolar artmaya devam eder. Yayınevleri çok zorlanıyoruz. %25 zam

    KDV’yi kaldırdık. :clap:t6::clap:t6::clap:t6::clap:t6::clap:t6:

    10₺ + 2.5₺=12.5₺

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

26 cevap daha var.

the dragon prince sezon 2

“The Dragon Prince”ın İkinci Sezonu Çok Yakında Bizlerle

e dergilere sorduk proje

e-Dergilere Sorduk: Çevrimiçi Dergiciliğin Dünü, Bugünü, Yarını