in

Küçük Prens’in Yazarı Saint-Exupery’nin Yazdığı Aşk Mektubu Satıldı

Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok okunan ve sevilen Küçük Prens kitabının yazarı Antoine de Saint-Exupery’nin, savaş pilotuyken sevgilisine yazdığı aşk mektubu, rekor fiyattan alıcı buldu.

Antoine de Saint Exupery kucuk prens
- Reklam -
- Reklam -

Küçük Prens, Kale, Gece Uçuşu gibi kitaplarla edebiyat dünyasında saygın bir yer edinmiş, Fransız yazar, şair ve pilot Saint-Exupery’nin mektubundan haber var! Üzerinde Exupery’nin yaptığı suluboya bir resmin de bulunduğu mektup Artcurial Müzayede Evi tarafından, Paris’te düzenlenen bir açık artırmada 240 bin 500 euroya (1 milyon 320 bin lira) satıldı. Müzayedede Fransız yazara ait 49 parça imzalı el yazması eser satışa sunulmuştu.

Müzayedeyi düzenleyen şirketin açıklamasına göre bu aşk mektubu, muhtemelen Exupery’nin hayattayken yaptığı son yazışma olabilirmiş. Mektupta yer alan suluboya çiziminde Küçük Prens karakterine oldukça benzeyen bir erkek çocuk figürünün, bir parşömene yazı yazdığı görüyoruz.

kucuk prens ask mektubu

- Reklam -

Saint-Exupery, bildiğiniz gibi 1944 yılında Akdeniz’de bir keşif görevindeyken uçağıyla birlikte ortadan kaybolmuş, geriye her yaştan okurun keyifle okuduğu eserleri kalmıştı.

- Reklam -

Kaynak: Tr.Euronews

Onur Selamet

1993 İstanbul. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü mezunu. Çeşitli kısa ve orta metraj film projelerinde yer aldı. Öyküleri kimi dergi ve fanzinlerde yayımlandı. 2013'ten beri üç arkadaşıyla birlikte Marşandiz Fanzin'in makinistliğini yapmaya devam ediyor. İlk öykü kitabı "Ölü Dalgıcın Sonbaharı" ise Eylül 2018'de yayımlandı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Uğursuz Bir Şey Geliyor Bu Yana - İnceleme - Ray Bradbury

Uğursuz Bir Şey Geliyor Bu Yana: Büyüleyici Korku Karnavalı

ilma son savas ust

Evrenin Kitabı İlma’da “Son Savaş”